Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BURNA SJEDNICA Kaštelanski vijećnik Željan Jurlin prozvao gradonačelnika Kaštela

BURNA SJEDNICA Kaštelanski vijećnik Željan Jurlin prozvao gradonačelnika Kaštela

Kritizirao ga je zbog zataškavanja reakcije stanovnika Sućurca na aferu Kozjak

Posljednja sjednica kaštelanskog Gradskog vijeća, koja se održala 26. lipnja, prošla je u burnom tonu.  Zaiskrilo je između Željana Jurlina, člana kaštelanskog Gradskog vijeća i Vijeća stranke Javno dobro te gradonačelnika Denisa Ivanovića

Jurlin je optužio prvog čovjeka grada za kršenje Poslovnika i Pravilnika o radu Mjesnih odbora, pa i Statuta Grada, ali i iznošenje netočnih informacija. 

Kao primjer za to Jurlin je naveo kako Mjesni odbor Kaštel Sućurac u kojem predsjednik Josip Bonacin višekratno krši Pravilnik i Poslovnik o radu, tako da 'opstrukcija rada ide uz zdušnu potporu i poticaj gradonačelnika’. 

- Dakle, na konkretan i vrlo jasan službeni upit hoće li on kao gradonačelnik nešto poduzeti da rad Mjesnih odbora i da službeni zapisnici tih sjednica budu transparentni i dostupni javnosti, odnosno budu objavljeni u propisanom roku na službenim stranicama Grada Kaštela, ne samo što mu nije nikad odgovoreno, nego je gradonačelnik osobno prekršio Poslovnik Gradskog vijeća Grada Kaštela odbijajući odgovor i za ubuduće - kazao je Jurlin.

Konkretno, riječ je o zapisniku s rasprave u Mjesnom odboru Sućurac 26. veljače ove godine na kojoj se usvojio Jurlinov prijedlog o održavanju skupa na kojem bi se građani mogli izjasniti o tunelu Kozjak.  Zapisnik tog sastanka nikad nije javno objavljen na stranicama Grada Kaštela, a ni sastanci Mjesnog odbora, navodi, nakon njega nisu više održavani makar postoji zakonska obveza. 

- Zataškavanje reakcije stanovnika Sućurca na aferu Kozjak preko neslužbene blokade rada Mjesnog odbora i nepoštivanje zakona neobjavljivanjem zapisnika zadnjeg sastanka MO Sućurac iz veljače na stranicama Grada Kaštela, tako dobivaju direktnu poveznicu s gradonačelnikom Ivanovićem, zbog čega su ga i vijećnica Bedalov i vijećnik Jurlin nedavno prozvali te tražili da postupa u skladu sa svojim zakonskim obvezama - naglasio je Jurlin. Podsjetio je da se sjednice Vijeća MO moraju održavati najmanje jednom u tri mjeseca. 

- Činjenica je da se taj članak u Mjesnom odboru Sućurac prekršio već dva puta, naime, već je peti mjesec bez sastanka, onda postoje samo dva moguća ishoda. Opoziv predsjedavajućeg Mjesnog odbora Sućurac može pokrenuti Vijeće Mjesnog odbora ili osobno gradonačelnik Kaštela po službenoj dužnosti. Jedina razlika je u tome što Vijeće Mjesnog odbora može, ali i ne mora pokrenuti, a gradonačelnik Ivanović mora pokrenuti opoziv predsjednika Mjesnog odbora koji ne radi zakonito - poručio je član kaštelanskog Gradskog vijeća i Vijeća stranke Javno dobro.

Istaknuo je kako je gradonačelnik osobno odgovoran za rad Mjesnih odbora te smatra da se Ivanović više ne može braniti neznanjem, već mora reagirati.

Vaša reakcija na temu