Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČELAN O TRSTENIKU Vodstvu kotara na prvom mjestu trebaju biti građani, a Barbiru je prioritet njegova politička promocija i unutarpartijsko napredovanje

ČELAN O TRSTENIKU Vodstvu kotara na prvom mjestu trebaju biti građani, a Barbiru je prioritet njegova politička promocija i unutarpartijsko napredovanje

Kotar ne smije biti talac političke promocije i ambicije pojedinaca iz SDP-a, kaže predsjednika Temeljnog ogranka HDZ-a Trstenik

Posljednjih dana svjedočimo jeftinoj kampanji SDP-a Trstenik na čelu s predsjednikom Damirom Barbirom, poručuje Marijan Čelan, predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Trstenik. 

- Već duže vrijeme Barbir želi posijati sumnju i nemir među stanovnike našega kotara i navodi ih da radije vjeruju njemu nego svojim očima. To pokušava s raznim izjavama o tome kako je Trstenik zapostavljen i kako na Trsteniku gradska uprava tobože ništa ne ulaže. Pošto su brojevi itekako jasni i egzaktni, jasno je i vidljivo kako je ova gradska uprava u posljednje četiri godine uložila čak 25 milijuna kuna u cilju poboljšanja prometne, komunalne i druge infrastrukture na području našeg kotara - poručio je Čelan.

Neke investicije je i nabrojio: nadogradnja dječjeg vrtića Ružmarin, uređenje drvoreda, nogostupa i javne rasvjete u Bračkoj ulici, uređenje dva rotora, izvanredno održavanje ulice Put Trstenika. Kaže kako vodstvu gradskog kotara na prvom mjestu trebaju biti građani kotara i njihovi interesi, ali da je Barbiru prioritet njegova politička promocija i unutarpartijsko napredovanje kojim se voli pohvaliti.

- Vođenje vlastite kampanje je legitimno, ali nije moralno u toj kampanji se voditi obmanama i neistinama. Primjerice, prozvao je gradsku upravu da nakon sastanka koji je održan oko R1 zone, gorućeg komunalnog problema na Trsteniku, nije zakazala sljedeći sastanak. Naravno, tu je prešutio informaciju da je na sastanku jasno rečeno da će u mandatu ove gradske uprave R1 zona ostati R1 zona. Grad Split neće pristajati na ucjene pojedinaca koji žele postojeće zelene i sportske površine pretvoriti u nove betonske površine, bilo to na Trsteniku, Splitu 3 ili bilo gdje drugdje - kaže Čelan.

Navodi i kako Barbir proziva Grad Split i u vezi dječjeg igrališta u Ulici Šime Ljubića prešućujući činjenicu da je navedeno u postupku povrata imovine, a da se taj predmet trenutno nalazi na Vrhovnom sudu te, zbog pravne problematike, Grad Split ne može pristupiti zahvatima na igralištu dok postupak nije okončan. 

- Vjerujem da kao pravnik Barbir to zna, ali ne mogu shvatiti da te važne informacije prešućuje i krije kao predsjednik Vijeća Gradskog kotara. Također bi trebao znati da projekt igrališta oko Kotara ima samo idejno rješenje. Idejno rješenje i idejni projekt nisu isto te je jasno kako Grad ne može izvoditi nikakve radove samo na temelju idejnog rješenja. Najzanimljivije od svega je da je prešutio činjenicu da je Gradska uprava odobrila gradnju Sportsko-rekreacijskog centra Krstarica, vrijednosti oko 500.000 kn. Uskoro se očekuje raspisivanje javne nabave, a početak gradnje očekuje se u travnju. Izgradnjom spomenutog centra stanovnici Trstenika dobiti će bogati sportski sadržaj sa spravama za vježbanje, kavezom za nogomet, javnom česmom i uređenim postojećim balotaškim zjogom. Ambicije i političke promocije gospodina Barbira su legitimne i normalne. Ali nije legitimno i normalno voditi takvu promociju nauštrb građana Trstenika i njihovih interesa - zaključuje Čelan.

Vaša reakcija na temu