Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CENTAR IZVRSNOSTI SDŽ: Počele su prijave edukatora za program 'Nastavnik za nastavnika'

CENTAR IZVRSNOSTI SDŽ: Počele su prijave edukatora za program 'Nastavnik za nastavnika'

Provodit će se od ovog prosinca do travnja 2022. godine

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije otvorio je prijave za natječaj za sudjelovanje u programu 'Nastavnik za nastavnika'. Svi nastavnici i stručni suradnici koji imaju iskustva, motiva i želje svoja znanja prenijeti ostalim kolegama unutar sustava u okviru organiziranih predavanja i radionica, mogu se prijaviti za sudjelovanje u ovogodišnjem programu 'Nastavnik za nastavnika'.

Ove besplatne edukacije održavaju se petu godinu zaredom, a prošle godine od prijavljenih 66 edukacija, u program je uvršteno čak njih 48. Ukupno 36 različitih predavača kroz radionice i predavanja razmijenilo je svoja iskustva s više od 400 sudionika.

- Koncept programa 'Nastavnik za nastavnika' osmišljen je tako da kroz interaktivna predavanja i radionice iskusni odgojno-obrazovni djelatnici prenose znanja, vještine i primjere dobre prakse kolegama, koji ih onda mogu primijeniti u svom svakodnevnom radu. Kroz povratne informacije od edukatora i sudionika vidimo da je upravo to način rada koji nastavnicima odgovara, razmjena iskustava s kolegama iz učionica, koja su odmah primjenjiva u praksi. Odaziv je iz godine u godinu odličan, kao i evaluacije svih uključenih, što očekujemo i ove godine - kazala je Ana Majić iz Centra izvrsnosti SDŽ.

Moduli u ciklusu edukacija u školskoj godini 2021./2022. uključuju određivanje, praćenje i vrednovanje ishoda učenja, integraciju suvremenih metoda učenja i poučavanja u obrazovnom procesu, rad s darovitim učenicima, razvoj poduzetničkih kompetencija, socio-emocionalnu podršku u odgojno-obrazovnom sustavu te ostala područja edukacije, a po prijedlozima edukatora.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani i motivirani nastavnici i ostali odgojno-obrazovni djelatnici spremni za prenošenje znanja i iskustva drugim odgojno-obrazovnim djelatnicima, putem prijavnog obrasca dostupnog na linku https://bit.ly/Prijavni_obrazac_NzN, a prijave su otvorene do 5. listopada.

Završetkom roka prijave potencijalnih edukatora, Stručno povjerenstvo Centra izvrsnosti SDŽ, izvršit će odabir te u dogovoru s edukatorima objaviti program ovogodišnjih edukacija.

Edukacije će se provoditi u periodu od prosinca do travnja 2022. godine, a ovisno o epidemiološkoj situaciji, opcije održavanja su u klasičnim učionicama ili u online okruženju.

Cilj edukacija je unapređenje obrazovnih kadrova u školskom sustavu te njihovo povezivanje i razvoj kompetencija od čega će koristi imati ne samo nastavnici, već učenici, roditelji te sustav u cijelosti.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare