Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marina Zadar CENTAR O PRORAČUNU Zadar ne napreduje ni u čemu, osim u političkoj trgovini

CENTAR O PRORAČUNU Zadar ne napreduje ni u čemu, osim u političkoj trgovini

'Neophodna nam je politika koja će se baviti projektima zelene tranzicije, protočnih prometnica i transparentnih javnih natječaja'

'Donošenje proračuna Grada Zadra uz potporu oporbene većine u gradskom vijeću, ponovno otkriva sumrak zadarske oporbe. Politika u Zadru pravi je poligon za igranje starih političkih igara, a ne sredstvo za napredak i razvoj. Primjerice, rečenica koju je Ante Rubeša uputio svom dojučerašnjem koalicijskom partneru Radeti, a koja glasi 'Ruzinavi, ti nisi samo fizički ružan, tvoja je duša ružna', naprosto vrišti nekulturom komunikacije', poručio je član predsjedništva zadarskog ogranka stranke Centar Zdenko Jukić.

Jukić smatra kako je vrijeme da Zadrani prekinu začarani krug političkih trgovina i povjerenje daju novim ljudima, koji neće raditi u interesu vlastite koristi, već u interesu svih građana.

Navodi kako je Zadru neophodna politika koja će se baviti projektima zelene tranzicije, protočnih prometnica i transparentnih javnih natječaja, ali i ljudi koji žele vratiti kulturni život u srce Zadra i njegovih stanovnika.

'Nesposobnost HDZ-ovog gradonačelnika najbolje se vidi u tome da Zadar ni u čemu ne napreduje, osim u političkoj trgovini i bahatim prepucavanjima. Idealan primjer je upravo novi proračun. Da bi osigurao 300 tisuća eura proračunskog novca za privatni nogometni klub HNK Zadar ili da bi skupio 5,6 milijuna eura za Meštrovićeve amandmane, dio novca uzeo je najosjetljivijim društvenim kategorijama, djeci i umirovljenicima. To je tragikomedija, a nije nam do smijeha', rekao je Jukić, ističući da Zadar zaslužuje promjenu, a njegovi građani kvalitetniji život. 'Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i ostavimo iza sebe sve one kojima je osobni interes važniji od toga', zaključio je.

Vaša reakcija na temu