Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović CENTAR: 'Županija ne smije opet dati koncesiju tvrtki koja godinama krši zakon'

CENTAR: 'Županija ne smije opet dati koncesiju tvrtki koja godinama krši zakon'

'Koncesionar i dalje radi što želi'

'Nezakonito nasipavanje mora u zaštićenom dijelu prirode, kojem smo svjedočili prije nekoliko dana, nije jedina nezakonitost koja se događa na plaži Kašjuni. Problem postoji već 8 godina. Građevinska inspekcija još je 2016. donijela rješenja o uklanjanju ugostiteljskih objekata, što sve do danas nije u potpunosti realizirano. Bespravni objekti su još uvijek tu, koncesionar i dalje radi što god zaželi i zarađuje kršeći zakon. Postavlja se pitanje odgovornosti nadležnih institucija RH, Splitsko-dalmatinske županije, ali prije svih inspekcije Lučke kapetanije', poručila je na konferenciji za medije županijska vijećnica Centra Gorana Rosandić, naglasivši da je Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan prije tjedan dana podnijela kaznenu prijavu protiv koncesionara, tvrtke Dolis d.o.o.

Navodeći da bi, s obzirom na sporo pravosuđe, oduzimanje koncesije koja ističe 2025. rezultiralo dugogodišnjom sudskom trakavicom, Rosandić je upozorila da se tako šalje poruka koncesionarima da odvagnu kada mogu početi s ilegalnim aktivnostima.

'Nakon svega što smo kroz godine prošli s istim koncesionarom, od Splitsko-dalmatinske županije i njezine Skupštine tražimo da tvrtki Dolis ne dodijeli ponovno koncesiju 2025. i tako pokaže da ima nultu toleranciju na nezakonite radnje', rekla je Rosandić.

Kako je istaknuo glavni tajnik i gradski vijećnik Centra, Igor Skoko, spornog koncesionara već drugi put štiti inspektor Lučke kapetanije Ivica Čikotić

'Prvi put ga je zbog zaštite ovog koncesionara 'opralo' i ministarstvo čiji je zaposlenik, ali se ništa nije dogodilo. Taj inspektor pokazuje da je kod nas postalo važno imati broj mobitela HDZ-ovog kadra. Ovaj put nije izašao na teren i napravio zapisnik, što je skandalozno i neprihvatljivo. Čudom se čudimo da ga Ministarstvo još nije poslalo u mirovinu, iako je za nju stekao uvjete, i omogućilo mladim ljudima da rade pošteno svoj posao', rekao je Skoko, dodajući da cijela trakavica oko koncesije svjedoči maćehinskom odnosu HDZ-a prema Splitu. 

'Za razliku od Splitsko-dalmatinske županije, pokazali smo da se znamo obračunati s neredom i kriminalom. To još jednom potvrđuje ispravnost našeg zahtjeva da koncesije i prihodi od koncesija budu isključivo u nadležnosti općina i gradova', zaključio je.

Vaša reakcija na temu