Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DIVLJINA UZ PLAŽU: Na Trsteniku grmlje prekriva klupe, bivši kafić Cox godinama čeka rušenje

DIVLJINA UZ PLAŽU: Na Trsteniku grmlje prekriva klupe, bivši kafić Cox godinama čeka rušenje

Nema suvislog argumenta zašto je nered i na javnoj površini

Šetnica na Trsteniku, uz plažu koja je ove godine dodatno okupirana kupačima jer je Žnjan zbog radova nedostupan, izgleda potpuno zapušteno. Grmlje s parcela se proširilo preko zida, toliko da su prekrili klupice, sraslo je s njima.

Zaljubljeni parovi, šetači i rekreativci mogu tek gledati ljubavni zagrljaj zelenila i klupe, za njih mjesta nema. Ako postoji ikakav razlog da nečija parcela izgleda katastrofalno, nema niti jedan suvisli argument zašto se nered proširio na javnu površinu.

Na samom početku šetnice stoji konstrukcija bivšeg kafića Cox. Nalazi se među 50-ak ilegalnih objekata čije je fotografije gradonačelnik Ivica Puljak odnio građevinskoj inspekciji i pozvao ih na rušenje. Dok dođe inspekcija, koja je zapela putem od 2019. godine, moglo bi se malo prošetati Trstenikom i vidjeti što se da napraviti i bez bagera. 

Cox je, inače, jedini preživio veliku čistku rušenja kafića na susjednom Žnjanu. U međuvremenu je derutni objekt sa staklenom fasadom netko 'prisvojio'. Barem ako je suditi prema interijeru i eksterijeru. Na stolu sakrivenom iza tamnog platna je knjiga, tu je i ležaljka sa šugamanom... Uz natpis 'Edukacijski centar za ljudska prava', dodana je nova poruka - 'Mi nikada nećemo držati unuke za ruke jer smo našoj djeci oduzeli djetinjstvo'. Filozofski, stanje na Trsteniku i jest za zamisliti se, kad se već ne reagira.

Vaša reakcija na temu