Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOGOVOR OKO PROMETA MARJANOM Zaključak je na snazi dok Javna ustanova podnese novi prijedlog

DOGOVOR OKO PROMETA MARJANOM Zaključak je na snazi dok Javna ustanova podnese novi prijedlog

'Izuzetno smo zadovoljni otvorenim dijalogom', kazao je Damir Grubšić

Netom što je upravljanje gradskom upravom preuzeo gradonačelnik Ivica Puljak, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan Damir Grubšić primijenio je zaključak o prometovanju automobilima. Za Marjan bez automobila prosvjedovali su aktivisti, prethodni gradonačelnik Andro Krstulović Opara ga potpisao. Provodi se tek dolaskom Puljka. 

Ravnatelja Javne ustanove Damira Grubšića smo pitali što se promijenilo u međuvremenu da je zaključak sada na snazi. Ukratko, dogovor i razgovor oko otvorenih pitanja. 

- Poštujući izričiti pisani nalog novoizabranog gradonačelnika, započeli smo provedbu zaključka bivšeg gradonačelnika o prometovanju na Marjanu, ali nam je istovremeno zakazan i sastanak kako bismo iznijeli sve dvojbe o provedivosti - odgovorio nam je ravnatelj.

U pitanju su, kako je rekao, i dalje preklapanja Zakona o cestama i Zakona o zaštiti prirode u ovlasti donošenja, kao i reflektiranja zaključka na stanare, poslodavce-gospodarske subjekte, koncesionare, osobe s invaliditetom, reguliranja parkinga uz cestu na cijelom zaštićenom području, prava taksista iz Zakona o javnom prijevozu...

- Mnogi od tih razloga su ponovljeni na vrlo konstruktivnom sastanku i zajednički nam je stav da se zaključak primjenjuje dok Javna ustanova Upravnom vijeću ne podnese novi prijedlog koji će oni potom proslijediti u gradsku upravu na odobrenje. Izuzetno smo zadovoljni otvorenim dijalogom, a sve u cilju poštivanja zakonskih odredbi i zadovoljstva svih korisnika Marjana - rekao nam je Grubšić.

Vaša reakcija na temu