Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dropuljić: Svim našim učenicima želim da im početak novog školskog razdoblja bude bezbrižan i radostan

Dropuljić: Svim našim učenicima želim da im početak novog školskog razdoblja bude bezbrižan i radostan

Načelnik Podstrane uputio poruku školarcima i roditeljima

Mijo Dropuljić, načelnik Podstrane, uputio je poruku učenicima i roditeljima povodom početka nove školske godine.

'Početak školske godine po mnogo čemu je poseban i izazovan, ali uz disciplinu, upornost i zalaganje, uvjeren sam da je sve lakše ostvariti.

Ovo je novi početak, nova prilika i nova vrata koja se ispred vas otvaraju. Iskoristite to predivno razdoblje, učite, ispunjavajte zadatke koje vam vaši nastavnici daju i stvarajte nova prijateljstva. Razdoblje pred vama je najznačajnije i najljepše. 

Od sveg srca vam želim da opravdate svoja očekivanja i očekivanja svojih bližnjih, da se zajedno s njima radujete svim ostvarenim uspjesima, te neka vas poneki privremeni neuspjeh ne obeshrabri, već posluži kao dodatni motiv da ustrajete i povećate napore, a sve kako bi, u konačnici, ipak stigli do željenog ostvarenja postavljenih zadataka i ciljeva.

Posebno se obraćam najmlađim školarcima, prvašićima, koji prvi put sjedaju u školske klupe, koji okreću novu stranicu u svom životu i koji, dio svoga života, dio djetinjstva u kojem su bili predani uglavnom igri, ostavljaju iza sebe.

Prvačiće s razlogom uvijek izdvajam, jer polazak u školu predstavlja veliku životnu prekretnicu i zato želim da im prvi dan bude radostan i uspješan, kao i nastavak njihovog školovanja.

Sutra kreću novim stazama i putevima na kojima će usvajati nova znanja i vještine, te iz kojih će crpiti odgovore na brojne izazove koji ih očekuju i zahvaljujući kojima će moći ostvarivati različite ciljeve. Kako one koje si sami postave, tako i one koji će im biti postavljeni tijekom života.

Svim našim učenicima želim da im početak novog školskog razdoblja bude bezbrižan i radostan i da svakog dana stiču i usvajaju prava znanja kako bi mogli postaviti snažnu osnovu za buduće razvijanje sposobnosti, vještina i ukupnog životnog potencijala. Jak obrazovni sustav temelj je svih daljnjih postignuća u budućnosti, a na nama je da osiguramo sve preduvjete za stabilno i zdravo okruženje za vaš rast i razvoj.

Dragi učenici, poštujte svoje nastavnike, školske prijatelje, roditelje, a vama će biti uzvraćeno najboljim i najkvalitetnijim znanjem, druženjem i najljepšim uspomenama.

Poštovani učitelji, nastavnici i profesori, vaša je zadaća jedna od najodgovornijih i najzahtjevnijih, te sam uvjeren kako ćete ju, unatoč poteškoćama i problemima s kojima se susrećete, u cijelosti ispuniti kako bi mladim naraštajima koji su vam povjereni, omogućili da školu prihvate kao mjesto stjecanja novih znanja, mjesto veselja, radosti i uzajamnog poštovanja. Također vam želim mnogo uspjeha, snage i strpljenja u novoj školskoj godini u poslu kojeg s ljubavlju i predanošću radite, na čemu vam izražavam posebnu zahvalnost u ime svih nas. 

Zaista sam ponosan na činjenicu da smo se kao općinska administracija posvetili stalnom unaprjeđenju našeg obrazovnog sustava i to kroz obnovu, dogradnju i uređenje škole, a posebno na to što će Podstrana konačno nakon više od dvadeset godina dobiti i novu osnovnu školu. 

I ove godine, uz besplatne udžbenike koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Općina Podstrana je osigurala i kupnju dodatnih obrazovnih materijala (radne bilježnice, zbirke, radne kutije i sl.) svim osnovnoškolcima, čija vrijednost iznosi oko 83.000,00 eura. Osim udžbenika i radnih materijala Općina Podstrana sigurala je i pravo na besplatan javni prijevoz osnovnoškolcima koji pohađaju izvannastavne aktivnosti.

Za naše srednjoškolce osigurali smo sufinanciranje kupnje udžbenika iznosom od 133,00 eura po učeniku, a za tu svrhu biti će osigurano 70.000,00 eura. Osim sufinanciranja udžbenika svim srednjoškolcima sa područja Podstrane biti će osiguran i besplatan javni prijevoz.

Na ovaj način želimo bar malo olakšati roditeljima naših učenika, a takvu ćemo praksu nastaviti i dalje jer nema boljeg ulaganja od ulaganja u znanje i budućnost naše djece. 

Povodom početka nove školske godine još jednom svim učenicima osnovnih i srednjih škola s područja naše općine, njihovim učiteljima i profesorima, roditeljima, ravnateljima i ostalim zaposlenicima, želim uspješnu još jednu školsku godinu', poručio je.


Vaša reakcija na temu