Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Državni savjetnik tražio mito: 'Plati mi 15.000 kuna i sredi apartmane na Krku'

Državni savjetnik tražio mito: 'Plati mi 15.000 kuna i sredi apartmane na Krku'

Novac tražio kako ne bi 'radio probleme' prilikom nadzora izvedbe radova u sklopu navedenog projekta

USKOK je objavio kako je razotkrio još jednog korumpiranog državnog službenika. Pokrenuli su istragu protiv njega zbog primanja mita, otkriva Index.

'USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja mita. 

Osnovano se sumnja da je I. okr., u razdoblju od 15. svibnja do 4. lipnja 2020., u Zagrebu i Suzi, kao zaposlenik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), na radnom mjestu višeg stručnog savjetnika – specijaliste, zaduženog za nadzor provedbe projekta izgradnje romskih kuća, dječjeg igrališta i sportskog igrališta u Općini Darda financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, od vlasnika i direktora trgovačkog društva koje je jedan od izvođača radova izgradnje romskih kuća, zatražio isplatu po 15.000,00 kuna mjesečno do kraja projekta te izvođenje građevinskih radova na četiri apartmana na otoku Krku bez naplate troška radova, a sve kako ne bi radio probleme prilikom nadzora izvedbe radova u sklopu navedenog projekta. 

Nakon toga je I. okr., u svrhu realizacije opisanog, više puta telefonski kontaktirao vlasnika i direktora trgovačkog društva, a potom je 4. lipnja 2020. osobno došao u mjesto Suza, gdje je od njega preuzeo traženih 2.000 eura, koji novac je zadržao za sebe.

USKOK je predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika', priopćili su, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu