Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT DUBROVNIK I KONVLE Potvrđena tri slučaja britanskog soja

DUBROVNIK I KONVLE Potvrđena tri slučaja britanskog soja

Stigli rezultati sekvencioniranja

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika, piše Dubrovački dnevnik.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

- Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju, poručili su iz Stožera civilne zaštite DNŽ.

Vaša reakcija na temu