Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
EDIT CodeSchool Digitalne Dalmacije: Zakorači besplatno u svijet programiranja!

EDIT CodeSchool Digitalne Dalmacije: Zakorači besplatno u svijet programiranja!

U proteklih sedam godina, više od 3500 polaznika odabralo je ovu školu

Pod sloganom 'Znanje dostupno svima', Digitalna Dalmacija i Splitsko-dalmatinska županija već osmu godinu zaredom organiziraju EDIT CodeSchool, besplatnu školu primijenjenog programiranja namijenjenu učenicima viših razreda osnovnih škola (6., 7. i 8. razred) i svih srednjoškolskih razreda s područja Splitsko-dalmatinske županije. EDIT CodeSchool doprinosi ciljevima županijskog projekta 'Pravo misto' omogućujući mladima ravnomjeran pristup obrazovanju i razvoju ključnih digitalnih vještina koje su važne za njihovu budućnost.

Kroz šest različitih tečajeva polaznici će savladati raznolike digitalne vještine - od početničkog do naprednog programiranja, izrade web stranica i aplikacija do primjene umjetne inteligencije i suvremenih tehnologija.

Zašto se isplati upisati EDIT CodeSchool?

Zato što prati najnovije tehnološke trendove, surađuje s vodećim IT tvrtkama iz Splita i Dalmacije te učenicima osigurava obrazovanje koje je usklađeno s potrebama tržišta rada i najperspektivnijim zanimanjima današnjice.

Važno je naglasiti da se ovaj program provodi i u malim i udaljenim sredinama u kojima učenici inače ne bi imali priliku steći ovakvu razinu znanja u IT tehnologiji koja ne samo da ih priprema za bolju poziciju na tržištu rada već im također olakšava upis na fakultete računarstva, informacijskih tehnologija i srodnih područja.


U proteklih sedam godina, više od 3500 polaznika odabralo je ovu školu, što govori o kvaliteti i učinkovitosti programa koji učenike priprema za uspjeh u daljnjem obrazovanju i karijeri. Nastava se održava uživo u školama, na FESB-u i PMF-u, pod vodstvom EDIT nastavnika.

Što će polaznici naučiti?

Kroz čak šest edukativnih modula polaznici će učiti primijenjeno programiranje te izrađivati završne projekte, web stranice i aplikacije koristeći suvremene tehnologije i AI alate. Steći će iskustvo timskog rada, a i dobro se zabaviti.

RIWA razvoj inteligentnih web aplikacija tečaj je za osnovnoškolce koji će naučiti osnove umjetne inteligencije i računalnog vida te izraditi vlastitu inteligentnu web aplikaciju koja je u stanju putem kamere s mobilnog uređaja, laptopa ili računala prepoznati predmete iz stvarnog svijeta.

Srednjoškolcima za upis na Osnovni tečaj nije potrebno predznanje iz programiranja, a naučit će osnove web dizajna kroz praktični tečaj iz Figme, HTML-a i CSS-a. Savladat će dizajniranje, prototipiranje i kodiranje te izraditi vlastiti završni projekt.


Učenici koji su već stekli osnovno znanje iz programiranja mogu ga nadograditi kroz Osnovni JS tečaj na kojem će savladati osnove JavaScript-a u 3 tjedna, naučiti ključne koncepte programiranja i steći temeljno znanje za upis na naprednije tečajeve. Nakon toga, put do majstora JavaScripta, lagan je polaznicima Srednjeg i Naprednog JS tečaja.

Polaznici tečaja Srednja AI prolaze kroz sve faze osmišljavanja i izrade web aplikacije koja može prepoznati predmet koji se nalazi na slici. Učenici neće više samo koristiti tuđa rješenja, naučit će isprogramirati svoju inteligentnu aplikaciju koju će koristiti i drugi.

Kada i kako se prijaviti?

Svi zainteresirani prijaviti se mogu putem jednostavnog online obrasca, a prijave za ovogodišnji EDIT CodeSchool traju od 9. do 20. rujna 2024. godine.

Više informacija i prijavni obrazac možete pronaći na http://digitalnadalmacija.hr/edit.


Vaša reakcija na temu