Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Nekadašnja Standa postaje sud, pogledajte kako teku radovi

FOTOGALERIJA Nekadašnja Standa postaje sud, pogledajte kako teku radovi

Ministarstvo pravosuđa dobilo zgradu u zamjeni nekretnina sa Željkom Kerumom još prije 15 godina

Lavčević i Lavčević - inženjering rade na rekonstrukciji, nadogradnji i prenamjeni bivše robne kuće Standa u kojoj će se smjestiti sud. 

Standu je Ministarstvo pravosuđa dobilo u zamjeni nekretnina sa Željkom Kerumom još prije 15 godina u vrijeme kada je ministrica bila Vesna Škare Ožbolt. Dok je Kerum svoju Perisku brzo priveo svrsi i u njoj otvorio hotel Corner, Ministarstvo pravosuđa dugo se mučilo sa Standom. 

Bivši ministar iz SDP-ove Vlade Orsat Miljenić kazao da zgrada ne odgovara potrebama i da je nema namjeru rekonstruirati, no nova HDZ-ova Vlada odlučila je ipak pokrenuti stvari s mrtve točke darovnicom iz Norveške koja pokriva 85 posto vrijednosti projekta. 

Završetkom preuređenja bivše robne kuće, s Dračevca bi se konačno, nakon desetljeća podstanarstva u bivšoj vojarni, splitski Općinski sud vratio u centar grada, tik do zgrade Županijskog suda. 

Vaša reakcija na temu