Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović GRADONAČELNIKOVA ODLUKA Parking u Sinju sutra besplatan za sve

GRADONAČELNIKOVA ODLUKA Parking u Sinju sutra besplatan za sve

Mjera donesena povodom proglašenja Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske bazilikom

Sutra će u Sinju biti omogućeno besplatno parkiranje za sve posjetitelje. Odluka je to gradonačelnika Mira Bulja

Ova mjera donesena je povodom svečanosti proglašenja Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske manjom bazilikom. Očekuje se dolazak velikog broja hodočasnika i vjernika iz cijele Hrvatske.

'Crkvu Gospe Sinjske, koja je stoljećima središte vjerskog života i duhovnosti u Sinju, Vatikan je proglasio manjom bazilikom, što predstavlja izuzetno priznanje za njezinu povijesnu i duhovnu važnost. Mali broj crkava nosi ovaj status, njime se dodatno naglašava značaj Gospina svetišta ne samo za lokalnu zajednicu nego i za cijelu Hrvatsku', istaknuli su iz Grada. 

S obzirom na očekivani dolazak velikog broja hodočasnika, organizatori su pozvali posjetitelje da na vrijeme planiraju svoj dolazak kako bi se izbjegle gužve. Besplatan parking bit će dostupan na svim javnim parkiralištima u Sinju tijekom cijelog dana.

'Ova svečanost dodatno će učvrstiti Sinj kao važno vjersko i kulturno središte te povećati broj posjeta Svetištu Gospe Sinjske u budućnosti', naveli su iz Grada.

Vaša reakcija na temu