Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Kako doskočiti zimskom zatvaranju objekata u centru grada? Glavina odgovara: Problem ne može riješiti ministarstvo...

Kako doskočiti zimskom zatvaranju objekata u centru grada? Glavina odgovara: Problem ne može riješiti ministarstvo...

Pokazao je prstom prema Banovini

U noći između 26. i 27. listopada, kazaljke na satu pomaknut će se jedan sat unatrag. Sa zimskim računanjem vremena priprema se hibernacija Splita. Spuštaju se rolo vrata, navlače se rešetke, papirom se skrivaju izlozi ugostiteljskih objekata, suvenirnica, fast-foodova i kreće se s 'preuređenjem' ili 'kolektivnim godišnjim odmorima'. I ove godine u samom centru grada možemo računati na svega nekoliko trgovina, 'birtija' i restorana u koji će zadržati barem nekakav standard zimske ponude lokalnom stanovništvu. 

Ministar turizma Tonči Glavina je u svom posjetu Splitu komentirao da takav način rada i zimsko zatvaranje mnogobrojnih objekata,'sigurno ne doprinosi održivoj slici grada kao cjelogodišnje turističke destinacije'. 

- Međutim, s novim zakonom Grad Split moći će te stvari u budućnosti promijeniti uz nekoliko alata. Može, između ostaloga, na određenom području limitirati broj ugostiteljskih objekata s ciljem stvaranja održivog sustava - rekao je Glavina i poručio Banovini da taj problem ne može riješiti ministarstvo, nego isključivo lokalna turistička politika kojoj su, kako veli, dali alate da upravljaju onime čime prije nisu imali prilike. Izradom stručnih podloga, kao što je studija prihvatnih kapaciteta i plan upravljanja, smatra da se može utjecati na ponudu sadržaja u staroj gradskoj jezgri u ljetnim i zimskim mjesecima.

Vaša reakcija na temu