Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Korčulanskom dileru pet i pol godina zatvora, mora platiti i pet tisuća eura

Korčulanskom dileru pet i pol godina zatvora, mora platiti i pet tisuća eura

Damir Rašidagić djelo je priznao, ali na slobodu nije pušten

Još neko vrijeme ostat će iza rešetaka Velolučanin Damir Rašidagić, koji je 2019. uhićen nakon što je u unajmljenoj garaži u Splitu pronađena veća količina nekoliko vrsta droge. 

Sudac Mijo Galiot osudio ga je na pet i pol godina zatvora, a izrekao mu je i posrednu novčanu kaznu od pet tisuća eura ili 35 tisuća kuna. Oduzeta mu je i imovinska korist od 3.000 kuna, a morat će platiti i 20-ak tisuća kuna troškova sudskog postupka. Kako je izrečena kazna veća od pet godina, Rašidagić će pravomoćno okončanje postupka dočekati u zatvoru. U kaznu mu je uračunat i opoziv djelomične uvjetne kazne na koju je osuđen zbog manje količine kokaina. 

U garaži u Splitu u lipnju 2019. nađeno je 467 grama kokaina, 577 grama heroina, 1.000 tableta ecstasyja, 1,3 kilograma amfetamina, tri digitalne vage, mikser s tragovima droge, pištolj i prigušivač. Rašidagić je djelo priznao, ali ga sudac Galiot na slobodu nije pustio, odnosno, izrekao kaznu ispod pet godina, što ne čudi s obzirom na količinu i raznolikost nađene droge, kao i činjenicu da je već nekoliko puta suđen zbog dilanja, i to na višegodišnje zatvorske kazne.

Za Rašidagića se govorilo da je preuzeo posao s drogom na Korčuli nakon što je uhićen Jakša Cvitanović Cvik, a u zatvoru se oženio za njegovu bivšu djevojku Petru Gugić, kojoj su prije godinu i po dana nasred ulice u Splitu zaprijetili pištoljem i oteli joj automobil.

Vaša reakcija na temu