Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRSTULOVIĆ OPARA Kerum je istu stvar radio i Baldasaru, želi paralizirati grad

KRSTULOVIĆ OPARA Kerum je istu stvar radio i Baldasaru, želi paralizirati grad

Kazao je da koaliciju s njim ne bi ponovio

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je komentirao novonastalo stanje u Splitu zbog prekida sjednice i nedolaska vijećnika HGS-a.

Sinoć je, nakon najave da neće doći, podsjetimo, postignut dogovor. Čak su i došli pojedini vijećnici HGS-a, bio je plan i da se Željko Kerum obrati, ali se u 9 sati  opet predomislio. Poslao je priopćenje zašto, smeta mu 'Split je kurac'.  Krstulović Opara je kazao da s predsjednikom HGS-a Željkom Kerumom nema nikakav izravni kontakt i da ne sudjeluje na sastancima te da o njima i nema inače spoznaje.

-  On komunicira sa mnom putem medija i to na neprimjeren način - rekao je Krstulović Opara.

Nonsensom smatra izjave Keruma da Grad financira Dnevnu dozu splitskog nereda jer je riječ o inicijativi, ne udruzi, a na natječaje se i ne javljaju.

- Nisam davao nikakvo odobrenje za korištenje prostora na Prvoj vidilici.

Dnevna doza je jedna inicijativa koja donosi dosta kritika na moj račun, sasvim je čudno pripisivati meni bliskost s nekim tko me žestoko kritizira - kazao je.

Isto tako, dodao je, može reći da su gradske službe reagirale na njihove objave i popravile stanje u gradu, tako da je inicijativa korisna.

- Što se tiče nepristojnog i neumjesnog naziva kojega su dali nagradi koju dodjeljuje pojedincima i uglednim novinarima je nepristojna i kao takvu je ne mogu prihvatiti - završio je o nagradi.

Upitan je i što je razlog Kerumovog bojkota.

-  Možemo samo pretpostavljati, sličan manevar je napravio i prethodniku Ivi Baldasaru. Htio je paralizirati grad, ali ne paralizira mene, nego grad - ustvrdio je.

Medije je zanimalo i je li mu žao što je koalirao s Kerumom ili je ipak mogao na izbore.

- Na početku mandata sam ponudio Marijani Puljak da bude predsjednica Gradskog vijeća kao i suradnju Anti Čikotiću pa da s takvim brojem kvalitetnih ljudi dovedemo grad do boljih i održivijih razina. Žao mi je što je Puljak odbila i drugo nije preostajalo ništa mojoj većini osim novih izbora koje smo željeli izbjeći jer ne mijenjaju previše, odnosno opterećuju građane - odgovorio je.

Iz odgovornosti prema građanima, pristao je na sporazum zbog kojega, kaže, nije bio sretan.

Na upit je li mu žao, rekao je da nije pitanje žala, nego pragmatike te da je to bila jedina odluka s obzirom na to da su Pametno i Most odbili suradnju.

'Bi li ponovili?', još su pitali mediji.

- Sasvim sigurno ne bi. Potrudio bih se napraviti drukčiji proces jer ovako nema kvalitetnog izlaza - odgovorio je.

Na kraju je i upitan kad će potpisati zaključak o prometu Marjanom.

- Čim dobijemo očitovanje Županije koja se umiješala u postupak jer ima ingerenciju nad zaštićenim područjem - iznio je.


Vaša reakcija na temu