Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Krstulović Opara prisjetio se svoje diplomatske uloge nakon Bljeska

Krstulović Opara prisjetio se svoje diplomatske uloge nakon Bljeska

'Za to su mene poslali, moguće prvoga među predstavnicima civilnih vlasti RH'

Bivši splitski gradonačelnik i saborski zastupnik Andro Krstulović Opara objavio je zahvalnicu povjerenika Vlade za Općinu Okučani za doprinos u normalizaciji života nakon akcije Bljesak. 

'Bljeskom je oslobođena Zapadna Slavonija i Okučani.

Danas naša djeca uče da je VRO Bljesak uvertira u Oluju, našu konačnu pobjedu i  oslobođenje.

Bitku je trebalo dobiti i na onoj drugoj bojišnici - onoj diplomatskoj - za to su mene poslali, moguće prvoga među predstavnicima civilnih vlasti RH. Bilo je zahtjevno i prilično delikatno sa stranim diplomatima ali smo dobro i uspješno odradili svoju zadaću i dužnost. I zbog toga pokaznog primjera je kasnija integracija oslobođenih područja u Oluji bila ubrzo priznata od međunarodne zajednice', kaže Krstulović Opara. 


Ističe kako mu je ovo jedno od najdražih priznanja.

'A imam ih puno - zlaćanih, ukrašenih, veličajnih, stranih... Na okučansko priznanje sam najponosniji. Pritom se sjećam poginulih branitelja i njihovih obitelji', poručuje Krstulović Opara.

Vaša reakcija na temu