Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bepo Novaković Na WTA Makarska Openu moglo bi zaigrati čak osam hrvatskih tenisačica

Na WTA Makarska Openu moglo bi zaigrati čak osam hrvatskih tenisačica

Prva je nositeljica Amerikanka Emma Navarro

Manje od dvadeset dana dijeli nas od Makarska Opena hosted by Valamar pa je direktor turnira Feliks Lukas u Business Clubu 5 u Zagrebu predstavio listu tenisačica koje će od 3. do 9. lipnja zaigrati u gradu pod Biokovom.

Prva nositeljica turnira je mlada američka zvijezda Emma Navarro, trenutno 22. igračica svijeta, a iz top 50 dolaze još Nizozemka Arantxa Rus, Francuskinja Diane Parry te još sedam tenisačica iz top 100.

'Lani su u finalu nastupile dvije tenisačice iz top 50, Mayar Sherif, najbolja Egipćanka svih vremena i Talijanka Jasmine Paolini koja je nedavno osvojila Masters u Dubaiju i igrala četvrtfinale Australian Opena. Prošle godine smo imali Čehinju Lindu Noskovu koja je pobijedila Igu Świątek, najbolju tenisačicu svijeta zadnjih godinu dana, a već osam godina na našem turniru nastupa i Slovakinja Anna Karolína Schmiedlová. Sve to govori o kontinuiranoj kvaliteti tenisa koji se igra u Makarskoj. Ovaj turnir mnogo znači i kao odskočna daska mladim tenisačicama poput Tare Würth koja je na njemu ostvarila svoj prvi zapaženi rezultat i kasnije došla do praga top 200', istaknuo je direktor turnira koji ove godine u Makarskoj očekuje najveći broj hrvatskih tenisačica.

Na listi je za sada šest hrvatskih predstavnica - Jana Fett, Antonia Ružić, Lea Bošković, wild kartu dobile su Lucija Ćirić Bagarić, Petra Marčinko i Tena Lukas, a za kvalifikacije u igri su još državna prvakinja do 16 godina Marta Perić i Makaranka Mariana Dražić. Cilj direktora Lukasa je obaranje rekorda i nastup najvećeg broja hrvatskih predstavnica na turniru.

'Ove godine u iznimno sam dobroj formi, jako dobro igram i imam dosta dobre rezultate. Mnogo mi znači što imam priliku ponovo igrati u Makarskoj pred domaćom publikom', izjavila je hrvatska tenisačica Tena Lukas.

Njezina mlada kolegica Lucija Ćirić Bagarić poručila je da vjeruje kako u Makarskoj može napraviti dobar rezultat. Ovo je njezin prvi nastup u tom gradu i kaže kako je čula da su turnir i organizacija na vrhunskoj razini, tako da jedva čeka zaigrati u Tenis centru samo  nekoliko metara od mora.

Petra Marčinko na turnir se vraća nakon ozljede, istaknula je kako je lani u Makarskoj bilo odlično i da se ove godine nada boljem rezultatu.

A za sve ljubitelje tenisa najavljen je i prvi put u povijesti turnira direktan prijenos s centralnog terena već od prvog kola i to na Sportklubu, dok će se i na HTV već tradicionalno prenositi finale koje se igra u nedjelju, 9. lipnja, u 20 sati pod reflektorima.   

Najljepša promocija Makarske i Hrvatske

'Ovaj turnir jedna je od 25 velikih sportskih manifestacija koje ove godine putem Javnog poziva financiramo, a mimo toga financiramo i niz drugih sportskih manifestacija. Samo za velike sportske manifestacije ove godine izdvojili smo 13 milijuna eura, a pet godina smo partner WTA turniru u Makarskoj. Možemo na ovo gledati iz perspektive sporta, turizma, ali i njihove interakcije. Iz perspektive sporta, ovo je mladim sportašicama dodatna prilika da unaprijede svoju karijeru, da odu na viši nivo. Turnir je važan i za promociju Hrvatske kao sportske nacije. Hrvatska je jedna od prvih pet, šest zemalja svijeta po broju medalja po glavi stanovnika i na neki način smo svjetsko čudo', poručio je Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta.

Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara istaknula je kako je ova najveća turistička tvrtka već tri godine ponosni partner WTA Makarska Opena, koji je najvažniji događaj ženskog tenisa i jedan od bitnijih sportskih događaja u Hrvatskoj.

'Posebno nas veseli što je Dalmacija Places Hotel by Valamar službeni domaćin turnira te što ovakvim događajima doprinosimo snažnijem pozicioniranju Makarske kao vodeće destinacije s vrhunskim sadržajem i kvalitetom usluge. Nastavit ćemo se i dalje zalagati za odmorišni turizam koji je dobar za destinacije, goste i lokalno stanovništvo. Drago mi je i što će sav prihod od ulaznica ovogodišnjeg WTA Makarska Open biti doniran Parasportskom savezu Splitsko-dalmatinske županije koji okuplja sportaše s invaliditetom', izjavila je Ivana Budin Arhanić.

Vaša reakcija na temu