Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MARINIĆ O KAŠJUNIMA 'Izrađen je prometni elaborat, čeka suglasnost policije'

MARINIĆ O KAŠJUNIMA 'Izrađen je prometni elaborat, čeka suglasnost policije'

Evo kako se planira riješiti problem

Predsjednik Društva Marjan, gradski vijećnik Srđan Marinić, osvrnuo se na 'prometni nered' na Kašjunima.

'Sukladno važećem GUP-u kod skretanja za Kašjune prestaje neograničeni promet, a počinju pješački pravci. Od 2006. godine, kad je stupio na snagu aktualni GUP, ovaj prostorno-planski propis usmjeren na zaštitu pješaka i Park-šume Marjan, nije realiziran. 

U cilju rješavanja prometnog nereda na prilazu plaži Kašjuni izrađen je prometni elaborat koji već nekoliko mjeseci čeka suglasnost policije. 

Prema prometnom elaboratu jedna rampa bi bila na Šetalištu I. Meštrovića, a druga na Prilazu Josipa Vranića iza okretišta.

Na plažu bi se propuštao samo ograničeni broj vozila. 

Elaborat uključuje i 8 uspornika od MHAS-a do Kašjuna.

Vjerujemo da bi realizacijom predloženog projekta barem ublažili prometni nered na Kašjunima i Šetalištu I. Meštrovića, a krajnje rješenje bilo bi pojačanje javnog prijevoza, početak ograničenja prometa kod MHAS-a i izgradnja garaže na Zvončacu čiji će idejni projekt biti predstavljen tijekom srpnja', napisao je.


Vaša reakcija na temu