Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NA NOS ILI NA LEĐA Samo se najokretniji mogu kupati na popularnom splitskom platou

NA NOS ILI NA LEĐA Samo se najokretniji mogu kupati na popularnom splitskom platou

Ne smijete skočiti blizu obale zbog stijena, a rampa je prekrivena algama

Splićani koji preferiraju kupanje na platou ispred POŠK-a moraju biti vrlo spretni i okretni ako namjeravaju ući ili izaći iz mora.

Ne smijete skočiti blizu obale zbog stijena u moru, skale još nisu postavljene, a rampa je prekrivena algama pa bi mogli proklizati na leđa ili na nos. Ovisi kako vas zanese. Na rampi vam neće pomoći niti čvrsto držanje za ogradu, jer je ruzinava, izgrizena i uništena od mora, toliko da je prvi idući jači val može srušiti.

Nije baš da možemo bogzna što očekivati od platoa kojem je potrebna temeljita sanacija, ali je ovu sezonu dočekao u vrlo lošem stanju.

- Kasne nam skale. Tvrtka od koje smo ih naručili imala je problem s kašnjenjem materijala, pa nam sada sve kasni. Bit će postavljene kroz idućih par dana, možda već sutra - rekao je Marijan Ciprijan, direktor Splitske obale koja je zadužena za održavanje platoa.

Što se tiče rampe kojom se kupači služe za ulazak u more, poručio je da će pokraj nje staviti upozorenje, jer nije za upotrebu. 

- Ljudi misle da je to ulaz za osobe s invaliditetom, ali nije. Rampu je netko nestručno napravio i ne bi se smjela koristiti. Htjeli smo sanirati taj problem, ali nam je po novome potrebna dozvola za jednostavne građevine. Sada to zaista nema smisla tražiti i čekati jer nam je odobren projekt preuređenja cijelog platoa, a nadamo se da bi radovi mogli početi iduće godine - najavio je direktor Splitske obale.

Nažalost, iduće ljeto sigurno nećemo uživati u potpuno preuređenom platu, ali bi mogao biti obnovljen do prvih vrućina 2026. godine. Barem se nadamo tome, jer ova lijepa lokacija predugo izgleda opasno, oronulo i otužno.

Vaša reakcija na temu