Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NEZAVISNA LIST TRILJ Hitno se treba završiti kontrola zraka nakon jučerašnjeg požara

NEZAVISNA LIST TRILJ Hitno se treba završiti kontrola zraka nakon jučerašnjeg požara

'Do ovakvih incidenata u tom kompleksu može doći svakodnevno'

Iz Nezavisne liste Trilj komentirali su jučerašnji požar u hali Cetinke. Ističu kako, srećom, nije bilo ljudskih žrtava, ali je nastala velika materijalna šteta za privatnike koji su koristili prostor bivše tvornice kao skladište. 

'Postavlja se pitanje kako i pod kojim uvjetima privatnici koriste prostor ex. Cetinke za skladištenje materijala? Jutros se u cijelome gradu Trilju osjeća nesnošljiv miris dima. Što se sve nalazi u prostoru bivše tvornice i imaju li zakupnici valjane ugovore ili su već trebali napustiti taj prostor? Tko je odgovoran za ne provođenje reda i odluka grada? Zašto taj derutni kompleks nije adekvatno ograđen i kako je moguće da je svakome omogućen pristup u isti?  U tom prostoru bilo je 20 tona otpadnoga materijala! Je li sav materijal deponiran? Isparavaju li kemikalije? Što se događa s azbestnim pločama na susjednim halama pri ovolikim temperaturama? Što sve jutros mi udišemo u česticama dima? Prostor se nalazi u neposrednoj blizini vrtića koji je jutros primio 70-ak mališana, tko im je zajamčio sigurno pohađanje ustanove?', pitanja su Nezavisne liste.

Smatraju da postoji velika opasnost za građane Trilja i okolnih mjesta te apeliraju na gradonačelnika i sve institucije da se hitno izvrši kontrola kakvoće zraka, da se upozori građane na možebitnu opasnost i daju jasne upute o postupanju dok se ne utvrdi razina onečišćenosti zraka. 

'Izražavamo žaljenje zbog neodgovornosti i nebrige gradonačelnika u upravljanju ovim kompleksom jer posljedice ovakvoga nečinjenja mogu biti puno većih razmjera, a kad smo ga upozoravali da prostor mora biti ograđen i zaštićen, gradonačelnik ga je 'zaštitio' crvenom trakom.  Do ovakvih i gorih incidenata u tom kompleksu, nažalost, može doći svakodnevno. Sigurnost i zdravlje građana mora nam svima biti na prvome mjestu! Još jednom pozivamo javno sve institucije da iziđu na teren i naprave analize, a gradonačelnika da preuzme odgovornost zbog lošeg upravljanja kompleksom ex. Cetinke', zaključuju iz Nezavisne liste.

Vaša reakcija na temu