Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NOVI DETALJI Svećenik koji je napao časnu završio u pritvoru: 'Bio je vidno alkoholiziran'

NOVI DETALJI Svećenik koji je napao časnu završio u pritvoru: 'Bio je vidno alkoholiziran'

Udarao ju je šakom u lice, objavio je zadarski sud

Sukošanski župnik don Domagoj Kelava završio je u desetodnevnom pritvoru nakon što je u utorak oko 19 sati ispred Župnog ureda, najprije verbalno, a zatim i fizički, napao časnu sestru Anetu.

Zadarski sud objavio je priopćenje u kojem navodi da je Policijska uprava zadarska podigla optužni prijedlog protiv D. K. (43) zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te ga u popodnevnim satima dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Iz priopćenja zadarskog Suda može se iščitati i što se dogodilo toga 26. travnja u Ulici Hrvatskih branitelja, na javnom mjestu, pred nekoliko svjedoka. Sud navodi da je župnik najprije verbalno napao časnu sestru D. A. (70), psujući je riječima: 'J… ti mater', da bi je potom i fizički napao, udarajući je zatvorenom šakom u lice, nakon čega je pala na tlo.

Zadobila je pri tome vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke. Sud još navodi da je D. K. 'narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način' te da je bio 'vidno alkoholiziran'.

Časna sestra poricala je jutros napad, prenosi RTL. O ovom slučaju oglasili su se priopćenjem iz Zadarske nadbiskupije u kojoj osuđuju agresivno ponašanje župnika te najavljuju i provođenje kanonskih mjera nad svećenikom.

Vaša reakcija na temu