Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTVORENO PISMO SINDIKATA PROMETA: Direktno se nanosi šteta radnicima koji su uvenuli čekajući bolje uvjete

OTVORENO PISMO SINDIKATA PROMETA: Direktno se nanosi šteta radnicima koji su uvenuli čekajući bolje uvjete

Reagirali su zbog nepotpisivanja ugovora Općine Dugi Rat o sufinanciranju usluga Prometa

 Sindikati Prometa reagirali su priopćenjem u s vezi nepotpisivanja ugovora Općine Dugi Rat o sufinanciranju usluga Prometa. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Sindikat vozača i prometnih radnika i Sindikat hrvatskog vozača izražava potpunu podršku Upravi i Skupštini društva Promet d.o.o. Split u naumu da poslovna politika tvrtke krene onim putem kojim je trebala prije više od desetljeća. Konkretno, nadamo se da će Uprava ustrajati u naumu da poštiva Europsku direktivu ne pružajući uslugu gradu ili općini koja ne potpiše ugovor o prijevozu.

U onome slučaju kada bi se stav vlasnika ili Uprave promijenio, primorani ćemo biti stvar preuzeti u svoje ruke, jer kakvi bi mi to bili socijalni partneri kada bi pod upitnik stavili projekte vrijedne 150 milijuna kuna. Europska direktiva jasno kaže da onaj tko nema potpisan ugovor '1370' ne smije konzumirati sredstva sufinancirana iz Eu fondova.

Nažalost najviše će ispaštati putnici koji zaslužuju bolju uslugu, a najmanje zaslužuju da budu oštećeni uslugom prijevoza ka gradovima kojima najviše gravitiraju. Iskreno se nadamo se da će im vladajući osigurati usluge koje su imali do sada.

Ovim putem koristimo upozoriti gradove, županiju i inspekcije cestovnog prometa da djelatnici Prometa nemaju više strpljenja za dvostrana tumačenja zakona i propisa. Puno je pitanja koja postavljamo godinama, a najzanimljivije je, tko to dozvoljava da netko krši zakoni izruguje se s Prometom i svim općinama i gradovima koji su spomenuti ugovor potpisali.

Direktno se i nanosi šteta radnicima koji su uvenuli čekajući bolje uvjete. Nažalost prognoziramo da ćemo u dogledno vrijeme biti bez razumijevanja za obećanja i razgovore, pa nam samo preostaje opcija 'B'.

Vaša reakcija na temu