Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POGLED U BUDUĆNOST? Bivši član Puljkovog Centra voditelj je najvrjednijeg splitskog projekta

POGLED U BUDUĆNOST? Bivši član Puljkovog Centra voditelj je najvrjednijeg splitskog projekta

'Prošla su vremena podobnih', tvrdili su u prosincu na upite o Jakeliću

Izgradnju Žnjana, najvrjedniji i najvažniji projekt u Splitu, vodit će bivši član stranke Centar, Zoran Jakelić koji se iščlanio prošle godine u travnju. U srpnju, po povratku na vlast, gradonačelnik Ivica Puljak je raskinuo suradnju s prethodnim vodstvom tvrtke Žnjan, također izabranih u njegovom mandatu. O razlozima nezadovoljstva nikada nije informirana javnost. Izabran je potom na natječaju Jakelić za voditelja projekta, a Antonio Ljubas za direktora. 

O Jakeliću smo već pisali kako je bio zaposlenik splitske ispostave Hrvatskih voda u dva navrata te da su se njegovim zapošljavanjem iz tog perioda bavili mediji. Također, u prosincu smo primijetili da na stranicama gradske uprave koja uredno izvijesti o provedenim natječajima nema riječi o Jakeliću. Iako se i na samom izboru šuškalo da je riječ o preporuci, dogradonačelnik Antonio Kuzmanić nam je oštro odbacio takve navode uz riječi da su prošla vremena podobnih. 

Jakelić ipak nije bio anonimni član stranke u Splitu, imao je ulogu svojevrsnog povjerenika na kotarskim izborima i to za kvart Blatine Škrape. Odgovor na ove navode su nam ponudili iz stranke Centar

- Jakelić je bio član stranke do travnja 2022. godine. Iščlanio se nekoliko dana nakon što je gradonačelnik Ivica Puljak podnio ostavku - rekli su. 

S obzirom na uključenje u lokalnu politiku, teško da je aktualnoj vlasti bio nepoznat. Uz to, Jakelić je bio i jedini kandidat na natječaju. 

Zbog projekta vrijednog najmanje 300 milijuna eura nadajmo se da će ga bolje odraditi nego kao tzv. povjerenik na kotarskim izborima na Blatinama. Nije Centar na kraju uspio sastaviti listu od sedam kandidata za Kotarsko vijeće i nisu se ni natjecali u tom kvartu. 

U posljednje vrijeme zapošljavanja u Puljkovom mandatu su pod lupom javnosti.

Vaša reakcija na temu