Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash POKUŠAJ PREVARE Ako ste dobili mail načelnika policije, obrišite ga!

POKUŠAJ PREVARE Ako ste dobili mail načelnika policije, obrišite ga!

Evo o čemu se zapravo radi

Iz policije upozoravaju na novu phishing prijevaru. Naime, proteklih dana su na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja dostavljene lažne poruke naziva 'Obavijest o pozivu policije' u kojima se nepoznata osoba predstavlja kao načelnik Odjela kriminalističke policije i obavještava građane da su  izvršene pretrage računalnih sustava, da su presreli komunikaciju, te je počinjen prekršaj i da se poduzimaju radnje, a od primatelja traži da uputi odgovor i opravdanje.

'Obavještavamo građane kako se radi o tzv. 'phishing' kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.  U svakom slučaju ako ste zaprimili elektroničku poruku koju niste očekivali te vam je pošiljatelj nepoznat, a sadržaj poruke sumnjiv, obavezno provjerite vjerodostojnost poruke koristeći drugi komunikacijski kanal. Ne otvarajte sumnjive privitke i ne odgovarate na neočekivane poruke.

Prevaranti vam šalju lažne poruke e-pošte kojima vas pokušavaju navesti na dijeljenje osobnih,  financijskih ili sigurnosnih podataka. Cyber kriminalci koriste phishing kao predradnju za počinjenje kaznenog djela, a to je u pravilu krađa novca i krađa identiteta', upozorava policija.

Vaša reakcija na temu