Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luisella Planeta LOVE PEACE POLICIJA UPOZORAVA: Ne vjerujte SMS porukama!

POLICIJA UPOZORAVA: Ne vjerujte SMS porukama!

Muškarac je oštećen za gotovo 2500 eura

Kninskoj policiji je 28-godišnjak prijavio računalnu prijevaru. Naime, 18. rujna je 58-godišnjakinja je na mobitel dobila SMS poruku u kojoj se nepoznata osoba lažno predstavila kao njen sin te zatražila hitnu novčanu uplatu u iznosu od 2430 eura. 

Nakon što je od 28-godišnjak uplatio novac na bankovni račun koji je naveden u poruci uspostavljen je kontakt sa sinom 58-godišnjakinje i tada je shvatio da je prevaren.

'Policijska uprava šibensko-kninska upozorava građane da ako prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac. Naime, riječ je o obliku prijevare te savjetujemo građanima da ako dobiju takvu poruku, prvenstveno stupe u kontakt sa svojim članom obitelji ili prijateljima koji navodno traži pomoć ili novac kako bi provjerili istinitost informacije prije uplaćivanja novca.

Također, građane ponovo podsjećamo da nikada ne dijele svoje osobne podatke, podatke o bankovnim računima, PIN-ove, lozinke za on-line bankarstvo i druge podatke koje je moguće zlouporabiti za počinjenje kažnjivih radnji', poručuje policija.

Vaša reakcija na temu