Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU šibensko-kninska Potukao se dvojac u Kninu, intervenirala policija pa pronašla hrpu droge

Potukao se dvojac u Kninu, intervenirala policija pa pronašla hrpu droge

Obojica uhićena

Policijski službenici Policijske postaje Knin u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga, proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom o 39-godišnjakom osumnjičenima za počinjenje ukupno sedam kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promete drogama.

Jučer, 10. lipnja, u 5.35 sati operativno dežurstvo Policijske postaje Knin zaprimilo je dojavu o narušavanju javnog reda i mira ispred obiteljske kuće u Kninu. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da je došlo do verbalnog, potom i tjelesnog sukoba između osumnjičenih muškaraca. U sukobu je 39-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Osumnjičeni su uhićeni i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

U sklopu istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga sobe u Kninu, u kojoj osumnjičeni 49-godišnjak boravi. Pritom su pronađeni i oduzeti: 519 tableta droge mdma - tzv. ecstasy, marihuana ukupne bruto težine od 0,7 grama, kokain ukupne bruto težine od 30 grama, amfetamin - tzv. speed - ukupne bruto težine od 50 grama te jedna digitalna vaga i novac.

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga obiteljske kuće u Kninu, u kojoj osumnjičeni 39-godišnjak boravi. Pritom su pronađeni i oduzeti: jedna pvc vrećica ispunjena drogom 'speed' bruto težine 0,48 grama, jedna pvc vrećica ispunjena drogom 'speed' bruto težine 0,14 grama, pola tablete droge ecstasy zelene boje, dva blistera tableta helex od 0,5 grama - ukupno 30 tableta - i jedan uređaj za vakumiranje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 49-godišnjak tijekom rujna od osumnjičenog 39-godišnjaka dobio novčani iznos od ukupno 450 eura za preprodaju droge koju nije isporučio do 8. listopada. Također je utvrđeno da je 49-godišnjak u vremenskom periodu od travnja do listopada u pet navrata 39-godišnjaku preprodao manje količine droge.

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni 49-godišnjak će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok će 39-godišnjak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku. Protiv obojice podnijet će se optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Vaša reakcija na temu