Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano s olujnim jugom

PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano s olujnim jugom

Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 24 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti pretežno sunčano, ali vrlo vjetrovito uz jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 24 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Mjestimični udari juga 35-50 čvorova, većinom poslijepodne i navečer. More ponegdje 5, poslijepodne i navečer na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana moguće 6. Potkraj dana na krajnjem sjeveru Jadrana mogući neverini.

Stanje

Nad Jadranom se s jugoistoka pruža oslabljeni anticiklonalni greben, a sa sjeverozapada se polako približava dolina s frontalnim sustavom.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo u jačanju na 12-24, ponegdje do 28, a na otvorenom moru dijela sjevernog i srednjeg Jadrana mjestimice moguće do 35 čvorova. More u jačanju na 3-4, na otvorenom dijela sjevernog i srednjeg Jadrana ponegdje 5, poslijepodne mjestimice moguće do 6. Vidljivost 10-20 km. Malo do umjereno oblačno, na sjevernom je Jadranu poslijepodne uz više oblaka ponegdje moguća kiša.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Jugo umjereno i jako, ponegdje vrlo jako, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana od moguće i olujno tijekom noći samo će malo oslabiti. More umjereno valovito i valovito, ponegdje i jače valovito. Malo do umjereno oblačno, krajem dana na krajnjem sjeveru Jadrana uz više oblaka mjestimice je moguća kiša te pljuskovi i grmljavina.

Vaša reakcija na temu