Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU SD PROMET U TROGIRU Dva vozača završila u zatvoru, jedan je prikupio čak 24 negativna boda

PROMET U TROGIRU Dva vozača završila u zatvoru, jedan je prikupio čak 24 negativna boda

Radi se o ponavljačima prometnih prekršaja

Policija je i proteklog vikenda pojačano nadzirala promet na području Splitsko-dalmatinske županije. U Trogiru su zaustavili dva vozača koji su ponavljači prometnih prekršaja. U subotu su, oko 1.15 sati zaustavili automobil kojeg je vozio 27-godišnji državljanin BiH. Na snazi mu je bila izrečena zabrana upravljanja do ožujka iduće godine, nije bio vezan i nije se htio alkotestirati. 

'S obzirom na to da s radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u službene prostorije. Nakon obrade odveden je na sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, izricanje ukupne kazne zatvora od 120 dana, novčana kazna 130 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od 24 mjeseca. Sud ga je proglasio krivim, izrekao mu kaznu zatvora od 60 dana, novčanu kaznu i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od godine dana', poručuje policija.

U nedjelju su, oko 4.30 sati, pokušali zaustaviti vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Oglušio se na njihovu naredbu, ali je brzo zaustavljen. Utvrđeno je kako vozio iako mu je na snazi mjera zabrane upravljanja do svibnja 2025. godine, a zahtjev za vozačku dozvolu smije ponijeti tek krajem kolovoza iduće godine. Vozilo mu je privremeno oduzeto. Utvrđeno je i kako je 24-godišnjak do sada prikupio 24 negativna boda i u posljednje četiri godine je 20 puta prekršajno sankcioniran zbog prometnih prekršaja.

'Odveden je na sud te je u optužnom prijedlogu zatraženo da mu se odredi zadržavanje, izreče kazna zatvora i novčana kazna od 920 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom svih kategorija u trajanju od dvije godine. Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega su ga policijski službenici predali u Zatvor u Split', zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu