Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PROMJENA VREMENA Pripremite se na vjetar i kišu

PROMJENA VREMENA Pripremite se na vjetar i kišu

Pod Velebitom će pojačati bura

Stiže promjena vremena. Utorak će većinom biti u znaku sunčanog vremena zbog utjecaja anticiklone. Lokalno ima pojave magle, što nije ništa čudno u ovo doba godine, kad su prilike stabilne. Prema večeri sa zapada očekujemo porast naoblake, no uglavnom će se zadržati suho. Također, pod Velebitom će pojačati bura, piše Tea Blažević za N1.

Srijeda će isto biti pretežno sunčana u većini krajeva. Prema kraju dana rast će naoblaka, što će rezultirati oborinom u večernjim satima, uglavnom na zapadu zemlje, u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu. Postupno manje toplo.

U četvrtak će češća pojava biti kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. Prema večeri će jačati jugo na moru.

I tijekom petka i tijekom subote treba računati na vjetrovite prilike, kao i mogućnost lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom, pretežno duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

Nestabilno će biti i tijekom nedjelje.

Vaša reakcija na temu