Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Puljak želi nove izbore: 'Domovinski pokret odlučio spasiti HDZ, a ne Hrvatsku'

Puljak želi nove izbore: 'Domovinski pokret odlučio spasiti HDZ, a ne Hrvatsku'

'Nije dobro lagati, manipulirati…'

Splitski gradonačelnik i predsjednik Centra Ivica Puljak osvrnuo se na pregovore HDZ-a s Domovinskim pokretom oko sastavljanja nove parlamentarne većine, pri čemu je ustvrdio da je potonja stranka pogazila sve izgovoreno prije izbora. 

'Najozbiljnije bi bilo da stvorimo antikorupcijsku platformu kako bismo promijenili nekoliko zakona te da nakon toga idemo na nove izbore. No očigledno je Domovinski pokret odlučio spasiti HDZ, a ne Hrvatsku. Sve nas koji vodimo računa o javnom dobru tako je doveo u situaciju u kojoj ispada da političari generalno jedno govore prije izbora, a da se ponašaju potpuno suprotno čim prođu. Meni je to nezamislivo, mislim da se takve stvari nikad ne bi trebale događati u našoj državi', istaknuo je Puljak.

Na upit misli li da će HDZ i Domovinski pokret opstati naredne četiri godine, uzvratio je kako je stava da se Vlada na taj način ne bi trebala ni sastaviti. Kad se, pak, sastavi, želi da se odmah rastavi, odnosno da se odmah ide na nove izbore.

'To nije dobro za Hrvatsku. Nije dobro lagati, manipulirati i govoriti jedno prije izbora, a kad prođu potpuno drugo. Svi bismo, uključujući Domovinski pokret, trebali spašavati Hrvatsku, a ne HDZ', zaključio je. 

Vaša reakcija na temu