Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRONAĐENO TIJELO MLADE NJEMICE Hamasovci su je ubili pa kamionetom vukli golu i snimali

PRONAĐENO TIJELO MLADE NJEMICE Hamasovci su je ubili pa kamionetom vukli golu i snimali

Otkriveni detalji

Izraelska vojska potvrdila je u petak da je pronašla tijela triju zarobljenika iz Pojasa Gaze. Glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari rekao je da se radi o Shani Louk, Amit Bouskila i Itshaku Gelernteru koji su zarobljeni u napadu Hamasa 7. listopada te su ubijeni pokušavajući pobjeći s glazbenog festivala koji su posjetili.

Tijela su identificirale vlasti koje su obavijestile obitelji stradalih. Hagari je rekao i da su tijela predana na forenzički pregled.

'Slavili su život na glazbenom festivalu Nova a onda ih je ubio Hamas', zaključio je Hagari ne otkivajući točnu lokaciju gdje su tijela pronađena. No CNN-ov analitičar i novinar Axiosa Barak Ravid rekao je da su pronađeni u jednome tunelu u Gazi citirajući glasnogovornika IDF-a, prenosi Dnevnik.hr.

Djevojka iz kamioneta

Otac ubijene Shani Louk izraelskim je medijima rekao kako je tijelo njegove kćeri dobro očuvano jer se nalazilo u 'dubokom i hladnom tunelu'.

Shani Louk proglašena je mrtvom i identificirana još krajem listopada. Tijelo ove mlade žene njemačko-izraelskog podrijetla viđeno je kada su snimke napada krenule kružiti društvenim mrežama. Slomljenih nogu i u donjem rublju beživotna je ležala pod nogama terorista u kamionetu dok su drugi na nju pljuvali.

Njezina obitelj rekla je da je dobila završetak priče sada kada je njezino tijelo vraćeno iz Gaze te su potvrdili da ih je izraelska vojska o svemu obavijestila u petak.

'Svaka ovakva vijest vraća nas u taj grozan trenutak. Našu kćer brutalno je ubio Hamas 7. listopada. Olakšanje je znati da ju ada možemo pokopati, to nam daje osjećaj završetka', rekli su i dodali da će ju pamtiti kao lijepu osobu koja je voljela mir, glazbu i život.

Izraelski premijer Netanyahu obiteljima je izrazio sućut objavom na mreži X.

'Srce se slama zbog velikog gubitka. Moja supruga Sara i ja tugujemo s obiteljima. Čestitam našim hrabrim vojnicima koji su nam vratili sinove i kćeri', napisao je.

Vaša reakcija na temu