Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP POLICIJA O INCIDENTU NA HODU ZA ŽIVOT 'Prosvjednice su pokušale ući među sudionike okupljanja'

POLICIJA O INCIDENTU NA HODU ZA ŽIVOT 'Prosvjednice su pokušale ući među sudionike okupljanja'

Najavile su tužbu

Sanja Juras sa još sedam žena u subotu prijepodne željela je javno izraziti stavove o Hodu za život, no u tome ih je spriječila policija koja im je ograničila kretanje. Juras je Dnevniku Nove TV kazala kako su više puta pitale policiju koji je razlog zadržavanja, ali nisu dobile odgovor pa je najavila i tužbe.

U večernjim satima stigao je i odgovor zagrebačke policije kojeg prenosimo u cijelosti:

'Danas, 18. svibnja u jutarnjim satima u Centru tijekom održavanja uredno prijavljenog javnog okupljanja pod nazivom Hod za život, policijski službenici koji su bili prisutni s ciljem osiguravanja istog postupali su prema manjoj grupi građana radi sprječavanja ometanja prethodno prijavljenog javnog okupljanja ograničenjem slobode kretanja kolone učesnika uredno prijavljenom trasom kretanja.

Naime, skupina građana koja je iskazivala protivničke stavove i mišljenja, njih između 10 i 15, protivno upozorenjima i u namjeri kako bi zaustavili povorku, u ulici Ilica na raskrižju s ulicom Frana Petrića pokušali su stajanjem, sjedenjem na cesti i razvlačenjem većeg transparenta ispred kolone učesnika zaustaviti prolazak kolone u čemu su onemogućeni od strane redara i policijskih službenika.

Po prolasku kolone učesnika prijavljenog javnog okupljanja i njihova dolaska na Trg Nikole Šubića Zrinskog, navedena skupina građana uputila se iz Ilice prema Trgu Nikole Šubića Zrinskog gdje su po njihovoj izjavi, namjeravali ući među učesnike javnog okupljanja Hoda za život radi iskazivanja protivničkih stavova i mišljenja u čemu su na raskrižju ulice Nikole Tesle i Trga Nikole Šubića Zrinskog zaustavljeni i spriječeni iz sigurnosnih razloga.

Policijski su službenici zbog navedenog tim građanima provjerili identitet', stoji u odgovoru iz policije.

Vaša reakcija na temu