Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Radi, zaradi i smjesti se u domu

Radi, zaradi i smjesti se u domu

Za sve studente koji traže smještaj i posao

Uz pridjev studentski najčešće vezujemo imenice smještaj i posao i tako dobijemo dvije trenutno internetski najpretraživanije sintagme: studentski posao i studentski smještaj. Ukoliko si student u Splitu koji je u potrazi za smještajem i dobrim poslom, ovaj je tekst za tebe.

Studentski centar u Splitu u potrazi je za studentima radnicima i to za poslove:

- pomoćni radnici za obavljanje fizičkih poslova (minimalna satnica 5,5 eura);

- pomoćni radnici u kuhinji (minimalna satnica 5,3 eura);

- konobari (minimalna satnica 5,3 eura).

Student mora mjesečno odraditi minimalno 50 sati kako bi ušao u izbor za smještaj u studentskom domu. S obzirom na to da je mjesto u studentskom domu najtraženije mjesto u Splitu i da je preko 1.500 studenata ostalo bez svog mjesta u domu, nema sumnje da će ovaj poziv motivirati brojne studente da se prijave za ove poslove kako bi zaradili i ostvarili pravo smještaja u domu. Kriteriji za odabir kandidata će biti dosadašnje iskustvo u radu, motivacija za rad, fleksibilnost u obavljanju različite vrste poslova te drugi kriteriji koje će definirati povjerenstvo za provođenje razgovora za posao.

Predviđeni studentski poslovi su usmjereni k pomoći stalnim zaposlenicima Studentskog centra u Splitu u obavljanju uobičajenih poslova vezanih uz smještaj i prehranu. Dosadašnji trendovi u ugostiteljstvu i hotelijerstvu nam govore da pomoćne poslove sve više preuzimaju inozemni radnici jer se domaća radna snaga više ne prijavljuje za pomoćne poslove. Ipak, Studentski centar u Splitu je slijedio logiku imena koje nosi pa je želio izbjeći takav scenarij,  a ujedno pomoći studentima koji se školuju uz rad kojih je sve više u zadnje vrijeme. Ovih su dana krenuli s pilot-projektom kako bi te poslove preuzeli studenti i na taj način zaradili svoj džeparac. 

Vidjet ćemo koliko će studentima biti zanimljiv studentski smještaj koji obvezuje na rad.

Vaša reakcija na temu