Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SAMI SVOJI MAJSTORI 'Ma sram ih bilo što nas prozivaju, a nigdje ih nije bilo kad je trebalo!'

SAMI SVOJI MAJSTORI 'Ma sram ih bilo što nas prozivaju, a nigdje ih nije bilo kad je trebalo!'

Na Plokitama stanari sami uveli red

Stanari Vinkovačke ulice, od broja 6 do 10 su ogorčeni što ih je prozvala Građanska inicijativa 'Naprid Plokite, naprid Siromašna' zbog postavljanja rampe ispred ulaza. Umirovljenik Boris Božinović nam je ispričao kakvu su muku podnijeli zbog motorista, vlasnika automobila ili pijanih prolaznika.

- Rampa je postavljena prije dvije godine, označili smo sad i da se radi o privatnom posjedu jer drugog rješenja nemamo. Moramo se zaštititi. Toliko puta je bilo nereda, zvali bi policiju, a kada bi došli rekli bi da se radi o privatnom terenu - priča nam.

Nakon toga su se organizirali suvlasnici i postavili rampu. O tome su obavijestili Grad, ali kako je riječ o privatnim česticama, nije bilo razloga da ih zaustave.

- Gdje su bili dok smo se borili, dok su nam razbijali vrata, svijetla, urinirali...? - govori dok pokazuje što su sve napravili.

Nesnosno im je, ponavlja, bilo.

Uložili su na tisuće kuna u senzore, vrata, ogradu i lakše dišu, iako nije bajno.

Organiziraju se i čiste ispred svojih portuna, održavaju urednim koliko god mogu.

A koliki je Božinović ljubitelj prirode, dodajmo, svjedoči i njegov balkon, stabla limuna, mandarine... Miline, zelenila, zdravlja i čistog okoliša što se njega tiče, na Plokitama ne nedostaje.

Vaša reakcija na temu