Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠIBENIK Uručene nagrade učenicima koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima

ŠIBENIK Uručene nagrade učenicima koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima

'Već sad počnite razmišljati o tome kako vaše znanje i vještine možete uložiti u boljitak vaše zajednice, županije i države, jer vi ste naša budućnost', kazao je župan Jelić

U Posjetiteljskom centru 'Kanal sv. Ante' danas je održana svečana dodjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola Šibensko-kninske županije koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima u šk. god. 2023./24., i to u znanju, vještinama i  glazbenim natjecanjima.

Uz župana Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marka Jelića, svečanom prijemu su nazočili zamjenica župana Iris Ukić Kotarac, ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije, mr. sc. Anita Babačić Ajduk, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije, Sanja Kumanović Stipaničev te učenici i njihovi nastavnici-mentori.
Učenicima i njihovim mentorima na sjajnim rezultatima čestitao je župan Jelić:

- Želimo s vama proslaviti vaše uspjehe i pokazati vam da nisu prošli nezapaženo. Budite ponosni na ono što ste postigli, kao i što ponosni mogu biti vaši mentori i roditelji. No, već sad počnite razmišljati o tome kako vaše znanje i vještine možete uložiti u boljitak vaše zajednice, županije i države, jer vi ste naša budućnost! - kazao je župan te svima poželio puno uspjeha i u idućoj školskoj godini, a onima koji završavaju srednju školu, puno sreće u ostvarivanju daljnjih planova.

Natjecanja učenika organiziraju se na školskoj, županijskoj, međužupanijskoj-regionalnoj i državnoj razini, a ove godine je na školskoj i županijskoj razini natjecanja iz različitih predmetnih područja, strukovnih natjecanja u znanju i vještinama te smotrama sudjelovalo oko 750 učenika iz 23 osnovne i 12 srednjih škola Šibensko-kninske županije, od kojih je njih 50-ak bilo pozvano na natjecanja na regionalnoj i državnoj razini.

Vinko Bulat, viši savjetnik za obrazovanje i nove tehnologije te predsjednik Županijskog povjerenstva za koordinaciju i realizaciju županijskih natjecanja istaknuo je važnu ulogu svog upravnog odjela u organizaciji i provedbi natjecanja:

- Veseli me što su poslovi u svezi natjecanja odrađeni stručno, u rokovima i profesionalno bez ijednog incidenta, pogotovo u pogledu tajnosti testova i njihove izrade te prigovora učenika i njihovih roditelja na tijek i realizaciju natjecanja – kazao je Bulat.

Za organizaciju i realizaciju županijskih natjecanja utrošeno je oko 20.000 eura sredstava iz proračuna Šibensko-kninske županije, što uključuje troškove prijevoza učenika, marendu za učenike i njihove mentore te pripremu testova i ostalih materijala za provođenje natjecanja.

Jedna od nagrađenih, učenica 3. razreda osnovne Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika, Lucija Rudan izvela je na violončelu skladbu pod nazivom 'Nina' Giovannija Battiste Pergolesija, nakon čega su učenicima i njihovim mentorima uručene ruže i novčane nagrade u iznosu od 200, 150 i 100 eura.

Nakon svečanog prijema, učenici i mentori imali su priliku, uz stručno vodstvo, razgledati Posjetiteljski centar, a po povratku u Šibenik na brodu ih je dočekao prigodni domjenak.

Popis učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na državnim i regionalnim natjecanjima možete pronaći na poveznici: https://www.skz.hr/app_admin/index.php?modul=clanci&akcija=forma&id=4009&msg=1


Vaša reakcija na temu