Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Škorić o petokraci: Quo vadis, Hrvatska moja?

Škorić o petokraci: Quo vadis, Hrvatska moja?

'Suočeni smo s pokušajima kompromitacije simbola pod kojima je Hrvatska branila svoju slobodu i afirmacije simbola pod kojima je bila napadana'

HDZ-ov Petar Škorić poručuje kako 'oštro osuđuje sramotan čin oskvrnuća spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a i murala posvećenog heroju Domovinskog rata Thomasu Crowleyu, Ircu koji je položio svoj život za slobodu Hrvatske'. 

'Zvijezda petokraka, pod kojom su razarani Vukovar i cijela Hrvatska, jutros je osvanula na ovim svetinjama, predstavljajući ne samo udar na Domovinski rat, već i poniženje za sve hrvatske branitelje koji su se borili za našu nezavisnost. Ovo nije samo vandalizam, ovo je napad na samu srž naše države i vrijednosti na kojima počiva Republika Hrvatska. Oni koji danas crtaju simbole pod kojima je naša zemlja krvarila, žele unijeti strah i kaos, pokušavajući izbrisati istinu o tome tko je branio, a tko je razarao našu domovinu', istaknuo je Škorić.

Dodao je kako je Grad Split konsenzusom donio odluku o postavljanju spomenika IX. bojni HOS-a, a kako smo sada svjedoci kako se ti spomenici vrijeđaju simbolima mržnje i zla. Ovaj čin, smatra Škorić, ne može biti shvaćen kao ništa drugo nego provokacija usmjerena prema hrvatskim svetinjama i sjećanju na naše heroje.

'Nažalost, danas smo suočeni s pokušajima kompromitacije simbola pod kojima je Hrvatska branila svoju slobodu i afirmacije simbola pod kojima je bila napadana, razarana i uništavana, te je na nju izvršena brutalna agresija. Simboli pod kojima su desetine tisuća ljudi ubijene, a stotine tisuća protjerane i završile u progonstvu, sada ponovno izlaze iz sjene. Smeta im HOS i pozdrav Za dom spremni, koji je branio Hrvatsku od onih koji su je napadali pod kokardom i zvijezdom petokrakom. Quo vadis, Hrvatska moja?', zaključio je Škorić.

Vaša reakcija na temu