Splitski studenti i Udruga MoSt organiziraju malonogometni turnir s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom beskućnika

Splitski studenti i Udruga MoSt organiziraju malonogometni turnir s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom beskućnika

Održat će se 1. prosinca u dvorani Bazena Poljud

Erasmus Studentska Mreža Split u suradnji s Udrugom MoSt organizira promotivni malonogometni turnir s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom beskućnika, 1. prosinca u 16.30 sati u dvorani ŠC Bazeni Poljud.

- Turnir je promotivnog karaktera, budući da je cilj upoznati javnost s postojanjem Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika te njihovim uspjesima i postignućima u nogometnom svijetu. Reprezentacija beskućnika projekt je Hrvatske mreže za beskućnike koja za cilj ima socijalno uključivanje beskućnika, te promociju rada prihvatilišta u Hrvatskoj. Već godinama sudjeluju na Homeless World Cupu, a uskoro počinju i s pripremama za kup u gradu Tampere u Finskoj 2020. godine - poručuju iz ESN-a.

Igrat će se tri utakmice. Prva je između Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika i tima sastavljenog od Erasmus+ studenata i lokalnih studenata/volontera ESN-a Split. Druga utakmica je između juniora AFC Universitas i juniora FC Split, a treća, zadnja utakmica se igra između HNRB i pobjednika druge utakmice.

Erasmus Studentska Mreža Split (Erasmus Student Network Split) je ogranak jedne od najvećih studentskih organizacija u Europi koja već trideset godina u više od 40 zemalja svijeta promovira studentsku mobilnost i radi na integraciji dolaznih stranih studenata u lokalnu zajednicu. Svake godine hrvatski ogranak Erasmus Studentske Mreže pomaže integraciji više od 2000 dolaznih studenata u sedam gradova s ciljem promocije interkulturalnosti, studentske mobilnosti i društvene inkluzivnosti. 

- Ovaj događaj se organizira povodom internacionalnog projekta Social Inclusion Days, kojem je cilj upoznati strane i lokalne studente s marginalnim skupinama društva i dati im priliku volonterskog djelovanja i učenja o društvu kroz razne aktivnosti i volonterske akcije. Ulaz na turnir je besplatan i pozivamo sve građane Splita i okolice da svojim navijačkim duhom i dolaskom u nedjelju podrže ovaj događaj - pozivaju iz ESN-a Split.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54626, "");
Pregledaj komentare