Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠTO SE DOGAĐALO PRIJE EVAKUACIJE? 'Epidemiolog je 29. ožujka savjetovao da se ništa ne napravi'

ŠTO SE DOGAĐALO PRIJE EVAKUACIJE? 'Epidemiolog je 29. ožujka savjetovao da se ništa ne napravi'

'Pacijent je imao povišenu temperaturu, nije bilo sumnje da je pozitivan', kaže ravnatelj splitskog Doma zdravlja

Dr. Belita Šurjak kao liječnica obiteljske medicine brine o većini štićenika Doma za starije i nemoćne u kojem je prije tri dana došlo do prodora koronavirusa i evakuacije više od 50 štićenika. Zaposlenica je splitskog Doma zdravlja i od početka tjedna nalazi se u karanteni na Duilovu, potvrdio nam je ravnatelj Marko Rađa

'Doktorica ima ambulantu na Zenti, ali nije bilo dana da nije išla u Dom u Vukovarskoj. Bila je u stalnom telefonskom kontaktu sa sestrama koje brinu o štićenicima u tom objektu', kaže Rađa. 

Pitali smo ga je li dr. Šurjak zvala epidemiologe 10 dana prije no što se saznalo da ima pozitivnih u Domu. 

'Zvala je i ona i sestre. Jeste vi probali dobiti epidemiologa ovih dana? To je velika lutrija. Znam da je 29. ožujka ostvaren kontakt s epidemiologom zbog pacijenta s povišenom temperaturom. Epidemiolog je savjetovao da se ništa ne napravi. Tada nije bilo sumnje da je pacijent pozitivan. Štićenici Doma ljudi su u poodmakloj dobi, po 'defaultu' teški pacijenti. Kod njih je povišena temperatura gotovo pa normalna. Što se događalo u ovih sedam dana nakon kontakta s epidemiologom nije mi poznato', kazao nam je Rađa. 

Kako smo jučer izvijestili, policija obavlja izvide u Domu za starije i nemoćne po nalogu Državnog odvjetništva u Splita, i to za kazneno djelo širenja zaraznih bolesti. Osnivač Doma je Županija, župan Blaženko Boban najavio je sankcije ako se utvrdi odgovornost. 

Vaša reakcija na temu