Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović STROŽE MJERE U CETINSKOJ KRAJINI Maske obavezne i na otvorenom, odgađaju se manifestacije u zatvorenom, ograničavaju druženja...

STROŽE MJERE U CETINSKOJ KRAJINI Maske obavezne i na otvorenom, odgađaju se manifestacije u zatvorenom, ograničavaju druženja...

Samo u posljednja dva dana imaju 80-ak novooboljelih

Zbog svakodnevnog rapidnog rasta broja oboljelih od covida -19, sinjski stožer je predložio dodatne mjere. Odnose se na Sinj, Trilj, Vrliku, Otok, Hrvace i Dicmo narednih 20 dana sigurno.

Ubuduće će se u Cetinskoj krajini nositi maske i na otvorenom gdje nije moguće držati razmak od najmanje dva metra, odgađaju se sve društvene manifestacije u zatvorenom, od priredbi, izložbi do znanstvenih skupova. Također, odgađaju se sve probe i okupljanja amaterskih udruga iz kulture i drugih glazbenih i umjetničkih izvedbi.

Među mjerama je i preporuka ograničavanja obiteljskih druženja i okupljanja na osobe iz istog kućanstva. Osim toga, jedna se mjera posebno odnosi na starije osobe i kronične bolesnike, izbjegavanje javnih mjesta i sva ona gdje se okuplja veći broj ljudi.

U mjerama se predlaže i povećanje broja autobusa za prijevoz učenika, ali i onih koji prometuju na frekventnim linijama i u najprometnije sate. Što se tiče javnog prijevoza, preporučuju izradu protokola za vozače koji će spriječiti vožnju putnika bez maske.

Odgađaju se i treninzi sportskih udruga i kolektiva u zatvorenom prostoru koji nemaju službena natjecanja. Onima pak sa službenim natjecanjima organizacija treninga mora biti na način da se skraćuje boravak u zatvorenom i ne smiju koristiti svlačionice i tuševe.

Na koncu, institucijama, ustanovama i trgovačkim društvima preporučuje se ograničavanje rada sa strankama, odnosno gdje god je moguće obavljaju komunikaciju mailom ili telefonom.

Istaknimo i da je među mjerama obveza nadziranja rada ugostiteljskih objekata u čemu traže pomoć inspektora, Državnog inspektorata i policije. Svakako valja naglasiti da će pojačano nadzirati i svadbene svečanosti.

Samo u posljednja dva dana na području Cetinske krajine, podsjetimo, 80-ak je pozitivnih na koronavirus.

Vaša reakcija na temu