Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠUTA IZ SVE SNAGE PO SPLITSKOM GRADONAČELNIKU: 'Licemjerje i laži postali su zaštitni znak cijelog OPG-a Puljak'

ŠUTA IZ SVE SNAGE PO SPLITSKOM GRADONAČELNIKU: 'Licemjerje i laži postali su zaštitni znak cijelog OPG-a Puljak'

Zaiskrilo je oko nalaza Državne revizije i isplata stranci Centar

Šef splitskog HDZ-a Tomislav Šuta osvrnuo se na današnje izlaganje gradonačelnika Ivice Puljka na nalaz Državne revizije.

'Danas smo vidjeli da su licemjerje i laži gradonačelnika postali zaštitni znak cijelog OPG-a Puljak. Činjenica je da je danas gradonačelnik pokazao da je najnesposobniji gradonačelnik u povijesti Splita. To govori i nalaz Državne revizije koji je on danas sa svojim izjavama ponizio, a vidjeli smo i raspravu u Saboru. Svi su se složili da je nalaz revizije bio vrijedan pohvale.

Jako je zanimljivo da je u tom nalazu utvrđeno da je Puljak isplatio više za stranku nego je smio i u 2021. i u 2022. Potrošio je novac za konzumaciju jela i pića, a nije dokazao za što je utrošio. Može se zaključiti da je kupovao spizu za doma. Nejasno je na temelju čega su vršene isplate za konzultantske usluge. Konstatirano je da je riječ o nevjerodostojnoj i neistinitoj dokumentaciji. Nalaz je bio uvjetovan zbog svih ovih konstatacija.

Gradonačelnik je govorio da je zatvorio špine, a špine su otvorene na sve strane, javni novac curi. Što će biti s kreditom, milijuni su u pitanju? To se može poistovjetiti s aferom Noštromo koja nije bila slučajnost.

Puljak banalizira probleme u gradu, napravio je antisocijalnu i antipoduzetničku klimu. Tumači zakone i pravilnike kako idu njemu u korist.

Spomenuo je kako knjigovodstvo stranke Centar nije baš vodilo računa o svim detaljima pa nisu navodili koliko je ljudi bilo na nekom događanju. To samo govori koliko je čovjek sposoban banalizirati stvari.

Jako je poražavajuće da Puljak sve pokušava prebaciti na prethodnu vlast ako je neka nepravilnost u pitanju. Isplate koje su se dogodile, dogodile su se pravilno za HDZ.

Njegovi navodi da je on promijenio praksu također su lažni. Čovjek cijelo vrijeme manipulira i laže, ovo pokazuje njegovo licemjerstvo. U ove tri godine nije napravio ništa značajno za grad. Bilo bi u redu da spomene da se svi projekti u realizaciji odnose na prethodnu gradsku vlast.

Lagao je kada je kazao da će novac donirati. On taj novac nema pravo donirati, nego ga mora vratiti u državni proračun. Ako se dogodila greška, to je ljudski i u redu. Ali, to nije jedina greška, nemojmo se zavaravati', kazao je Šuta.

Vaša reakcija na temu