Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pfüderi from Pixabay Razbijena skupina krijumčara marihuane, iz Crne Gore su prebacili stotine kilograma u Hrvatsku

Razbijena skupina krijumčara marihuane, iz Crne Gore su prebacili stotine kilograma u Hrvatsku

U Splitu je pritvoren 25-godišnjak

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je o završetku višemjesečnog kriminalističkog istraživanja skupine koja je iz Crne Gore u Hrvatsku prošvercala stotine kilograma marihuane. U Crnoj Gori je uhićen 27-godišnjak, dok je u Splitu određen istražni zatvor 25-godišnjaku iz Dubrovnika. 

Sumnjiče ih da su se od kraja 2022. do ožujka 2023. udružili radi nabave marihuane u Crnoj Gori i prodaje u Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije. 

Droga se krijumčarila plovilima. Sumnja se da su pripadnici zločinačkog udruženja u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu marihuane. Policija je u dva navrata zaplijenila ukupno 250 kilograma.

USKOK navodi da je osumnjičenik iz Crne Gore bio zadužen za nabavu i transport, a osumnjičenik iz Hrvatske za preuzimanje i skladištenje te prijevoz marihuane do kupaca. Ostalim osobama koje su povezali u zajedničko djelovanje, izdavali su naloge da drogu prevezu vozilima, dok je 25-godišnjak vozio kao prethodnica radi izbjegavanja policijskih ophodnji.

Vaša reakcija na temu