Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRI GODINE ZATVORA Pijan se zabio u drugi automobil, vozač je poginuo

TRI GODINE ZATVORA Pijan se zabio u drugi automobil, vozač je poginuo

Prometna nesreća se dogodila u Prugovu

D. Š. osuđen je u Splitu nepravomoćno na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je koncem travnja 2018. u Prugovu poginuo vozač Mercedesa A. V., njegov susjed i daljnji rođak. 

Okrivljeni je, kako se kasnije utvrdilo, vozio pijan, izmjerena mu je koncentracija alkohola od gotovo 2 promila, a za gotovo 30 kilometara na sat prekoračio je ograničenje brzine od 40 kilometara na sat. Oko 16.25 sati svojim BMW-om prešao je na drugu stranu ceste i zabio se u Mercedes 190. Vozač je preminuo istog dana u splitskoj bolnici. 

Okrivljeni je na suđenju priznao djelo. Ispitan pred Državnim odvjetnikom naveo je kako se ne sjeća kako je došlo do nesreće. Uspio se prisjetiti da je popio nekoliko piva, sjeo u auto i onda čuo udarac. Nakon toga je vidio da mu je rođak mrtav. 

Nesreću je opisao sin pokojnog vozača Mercedesa, koji se također nalazio u automobilu. Naveo je kako je BMW iz suprotnog smjera naglo prešao na njihovu stranu ceste. Otac mu je pokušao izbjeći sudar skrenuvši maksimalno desno, no sraz s BMW-om nije uspio izbjeći. 

Sudsko vijeće suca Dinka Mešina nije našlo elemenata za ublažavanje kazne ispod minimuma i djelomičnu uvjetnu kaznu, kako je to predlagala obrana, između ostalog, i zbog toga što je obitelj žrtve zainteresirana za kazneni progon. Otegotnih okolnosti nije bilo, a olakotne su bile teško zdravstveno stanje okrivljenog i korektno držanje na sudu, kao i to što se javio obitelji pokojnog te izrazio sućut.   

Na objavi se nisu pojavili ni okrivljeni, ni njegov branitelj.

Vaša reakcija na temu