Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU splitsko-dalmatinska Trojac opljačkao kuću u Srinjinama, istog dana pokušao isto u Podstrani

Trojac opljačkao kuću u Srinjinama, istog dana pokušao isto u Podstrani

Mladić u pritvoru, druga dvojica u bijegu

Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe i krađe u pokušaju. Naime, sumnjiči ga se da je u dogovoru s još dvije osobe 4. srpnja 2024. došao do obiteljske kuće u Srinjinama, gdje su dvojica od njih razgovarala s vlasnicom kako bi joj odvratili pozornost dok je jedan izvršio provalu. Iz kuće su otuđeni novac, nakit i bankovna kartica.

Također, iste se sumnjiči da su 4. srpnja 2024. na području Podstrane kroz prozor pokušali ući u kuću. Kada su vidjeli vlasnicu, pobjegli su, priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Odmah po saznanju za događaje policijski službenici pokrenuli su intenzivno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem 28-godišnjaka. Također je poznat identitet druge dvije osobe koje se dovode u vezu s događajima te se za njima poduzimaju mjere traganja.   

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeni su novac i nakit za koji se sumnja da potječe od kaznenog djela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Vaša reakcija na temu