Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH U gašenju požara kod Trogira prvi put ove sezone sudjelovao i helikopter

U gašenju požara kod Trogira prvi put ove sezone sudjelovao i helikopter

Planulo je nakon udara groma

Dva kanadera i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH bili su angažirani jučer poslijepodne u akciji gašenja požara u Planom kod Trogira.

Kroz ostvarenih 3,5 sata naleta zračne su snage djelovale sve do početka padanja mraka, a na požarište je izbačeno više od 140 tona vode.

Od početka ovogodišnje  protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 16. rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 49 požara  (22 u Šibensko-kninskoj, 20 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj,  dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne  snage u akcijama gašenja požara ostvarile više od 270 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7700 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 32 protupožarna izviđanja s protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava 'Orbiter 3B' bio angažiran 15 puta.

Vaša reakcija na temu