Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UBOJSTVO NA KOČINJEM BRDU Kristijanu Stojanoviću sudit će samo jedan dan

UBOJSTVO NA KOČINJEM BRDU Kristijanu Stojanoviću sudit će samo jedan dan

Sudac Dinko Mešin dobio je suglasnost stranaka da se dokazi ne izvode ponovno

Prvog ponedjeljka u prosincu na optuženičku klupu u splitskom Županijskom sudu ponovno će sjesti Kristijan Stojanović Kiki, Splićanin koji se posljednjih sedam godina nalazi više-manje u kontinuitetu iza rešetaka. Stojanoviću će po treći put suditi zbog ubojstva 22-godišnjeg Ive Stipetića čije je tijelo nađeno na Kočinjem brdu kraj Klisa krajem 2010. godine s propucanom lubanjom.

Stojanović je najprije osuđen na 14 godina zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je presudu suca Zorana Kežića. Preuranjeno je zaključio da je Stojanović ubojica i nekritički je prihvatio iskaz njegovog kuma Ivice Šerića koji je policiji otkrio kako se Stojanović na jednoj večeri hvalio kako je likvidirao Stipetića.

Na koncu drugog suđenja Stojanovića je oslobodio sudac Slavko Lozina. Zaključio je da s obzirom na iskaze saslušanih svjedoka nije imao dovoljno vremena odvesti Stipetića do Kočinjeg brda i likvidirati ga, a potom se vratiti u teretanu na Pujankama. Vrhovni sud srušio je i tu presudu i ukorio Lozinu da nije napravio vremensko-prostornu analizu kretanja Stojanovića u kritično vrijeme.

Stojanovića doveli iz Lepoglave

Slučajem će se sada pozabaviti sudac Dinko Mešin. Dobio je suglasnost stranaka za čitanjem već izvedenih dokaza, a novih dokaznih prijedloga nije bilo pa suđenje misli završiti u jedan dan. Isto je napravio i u slučaju danas bivše HAC-ovke Ivane Tene Gotovac Soldić koju je osudio na rekordnih 10 godina zatvora za prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja studentica iz Čapljine Marija Ćorić.

Na danas održanom pripremnom ročištu bio je i Stojanović. Doveli su ga iz Lepoglave u kojoj služi 4 godine i 4 mjeseca zatvora za pokušaj ubojstva Lea Paurevića na Poljudu. Već je odslužio kaznu za pokušaj ubojstva Gorana Surle, a u debelom dosjeu ima i presudu za dilanje droge.

Stojanović i dalje tvrdi da nije ubio Stipetića, već da mu je bio prijatelj. Na suđenju je kazao kako ga je vidio da ulazi u automobil koji je vozio njegov kum.

 

Vaša reakcija na temu