Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Udruga Get želi zaštiti zelenu površinu ispred Zlatnih vrata

Udruga Get želi zaštiti zelenu površinu ispred Zlatnih vrata

Mali projekt predložen je u razgovoru u gradskoj upravi još 23. svibnja 2019.

Udruga Get je službeno pokrenula inicijativu za zaštitu zelene površine ispred sjevernog pročelja Palače odnosno ispred Zlatnih vrata. Naime, kako kažu, ovaj mali projekt predložen je u razgovoru u gradskoj upravi još 23. svibnja 2019. godine. Na sastanku su sudjelovali pročelnik Damir Ordulj, dogradonačelnica Jelena Hrgović Tomaš, dogradonačelnik Nino Vela, savjetnik za komunalu Ivica Grubišić Gire i ovlaštena voditeljica Odsjeka za staru gradsku jezgru i baštinu Jasna Jerkov

U međuvremenu je, navode, situacija eskalirala - parkiraju se razna vozila, bilo za stranačke skupove, bilo za građevinske radove, a i sam Grad dozvoljava snimanja serija i raznih reklama da nakon svega površina ostane opustošena i nesanirana.

- Sada, gotovo 9 mjeseci nakon, šaljemo i službeni dopis s detaljno razrađenim problemom, posljedicama i jednostavnim rješenjem - postaviti zelene ogradice i ozeleniti travnjak u idealnom trenutku kada vegetacija buja. Za ovako mali zahvat, koji iskreno spada u redovno održavanje (dakle, ne traži projektnu dokumentaciju) potrebno je samo malo dobre volje i suradnja s Parkovima i nasadima, inače gradskom firmom - poručuju.

Smatraju da nečinjenje i traženje razloga iskreno baca sumnju da se prešutno dozvoljava korištenje zelene površine za potrebe parkinga.

Vaša reakcija na temu