Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović UZ RADNIKE JAVNOG PRIJEVOZA Nova odluka korak je bliže prema povišici plaća u 'Prometu'

UZ RADNIKE JAVNOG PRIJEVOZA Nova odluka korak je bliže prema povišici plaća u 'Prometu'

Prijelomnu odluku najavio je dožupan

Radnici 'Prometa' ipak bi mogli prolongirati štrajk. Dožupan Stipe Čogelja najavio je korak naprijed u uspostavi nove mreže županijskih linija, a do tada će predvidjeti sredstva za sufinanciranje okolnih općina i gradova u narednom rebalansu proračuna Splitsko-dalmatinske županije. Nakon ove vijesti, radnici se nadaju da će ih i Banovina financijski podržati, što bi im osiguralo povišice, ipak se radi o firmi u većinskom vlasništvu Grada Splita.

'Nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture korak smo bliže do izmjene Odluke o iznosima sufinanciranja, mjerilima i kriterijima za sufinanciranje javne usluge u cestovnom prijevozu putnika, a na temelju koje ćemo početkom iduće godine uspostaviti novu mrežu javnog linijskog prijevoza na području Splitsko-dalmatinske županije.

Snažno podupiremo nastojanja Sindikata, Uprave i suvlasnika 'Prometa' u ostvarivanju većih materijalnih prava za svoje zaposlenike u svrhu očuvanja javnog prijevoza i privlačenja novih vozača. Upravo zato, kroz idući rebalans proračuna, gradovima i općinama suvlasnicima, sufinancirat ćemo dio davanja 'Prometu' u svrhu zaštite postojećih linija do uspostave nove mreže županijskih linija', najavio je dožupan. 

Pregovori u Prometu su, podsjetimo, prekinuti, najavljen je dolazak miritelja za srijedu. Direktor Stanko Sapunar je stao uz radnike, gradska vlast je tražila i da se okolne općine uključe, a ne da je teret isključivo na Gradu Splitu.

Vaša reakcija na temu