Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VeDRA ove godine radi epidemiološke situacije neće pozivati na obilježavanje obljetnice Dana oslobođenja Splita

VeDRA ove godine radi epidemiološke situacije neće pozivati na obilježavanje obljetnice Dana oslobođenja Splita

'Dragi Splićani, VeDRA vam čestita 76. godinu u slobodi!'

Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista ove godine radi epidemiološke situacije i odgovornosti prema svome članstvu i simpatizerima neće pozivati na obilježavanje obljetnice Dana oslobođenja Splita 26. listopada, već će predstavnici VeDRA-e  položiti vijenac na Lovrincu u 9.30 sati i sudjelovati na skromnom obilježavanju obljetnice u 11.00 sati na Narodnom trgu kod štandarca. 

- Premda smatramo da je riječ o jednom od najznačajnijih, ako ne i najznačajnijem datumu u splitskoj povijesti, posebno u 20. stoljeću, osjećaj odgovornosti u vrijeme pandemije nalaže nam da se suzdržimo od većih javnih okupljanja koja bi mogla ugroziti zdravlje naših članova i simpatizera, antifašista, ali i svih drugih građana Splita i Hrvatske. Prisjetimo se ovoga dana kao što se svake godine prisjećamo, uz trajni zahtjev splitskim gradskim vlastima da vrati dan oslobođenja u službenu memoriju grada, pa i upisivanjem 26. listopada 1944. na središnji štandarac, gdje stoje najznačajniji datumi i događaji iz gradske povijesti.

Dragi Splićani, VeDRA vam čestita 76. godinu u slobodi! - priopćio je predsjednik Ranko Britvić.

Vaša reakcija na temu