Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Vetma: Od sutra kreće prijevoz besplatne marende, a građevinsku dozvolu za izgradnju novog vrtića očekujem svaki dan

Vetma: Od sutra kreće prijevoz besplatne marende, a građevinsku dozvolu za izgradnju novog vrtića očekujem svaki dan

'Zaista želim pomoći roditeljima učenika, koliko god ih ima'

U OŠ Petra Kružića u Klisu upisana su četiri prvašića više nego prošle godine. Povodom prvog dana školske godine oglasio se i načelnik općine KIis Jakov Vetma.

- Ne robujemo brojkama, odavno smo uveli financiranje udžbenika, a zatim i radnih materijala za osnovnoškolce, a od prošle godine, temeljem dohodovnog cenzusa, sufinanciramo udžbenike za srednjoškolce. Zaista želim pomoći roditeljima učenika, koliko god ih ima. Naši djelatnici od sutra kreću i s prijevozom besplatne marende, a građevinsku dozvolu za izgradnju novog vrtića očekujem svaki dan, poručio je.

Općina Klis povećala je iznos stipendija za 40%, a demografske mjere, poput Statusa roditelja odgojitelja te zemljišta za mlade obitelji i dalje se provode.

- Naš fokus u budućnosti bit će zaštita prostora. Na području općine Klis, koja je površinom duplo veća od grada Splita, može živjeti barem 50 000 ljudi. Mi to ne želimo, nije svaka viša brojka nužno i napredak. Kvaliteta života mjeri se i drugim parametrima, dodao je.

Vaša reakcija na temu